Šolski center Rogaška Slatina bo še naprej sodeloval s Steklarno Rogaška

Kljub temu, da v Steklarni Rogaška znižujejo število delovnih mest, bodo še naprej sodelovali s Šolskim centrom Rogaška Slatina.

Programa kadrovskih štipendij in vajeništva nista ogrožena, je za naše medije poudarila ravnateljica mag. Dubravka Berc Prah.

Ravnateljica mag. Dubravka Berc Prah.

Tudi v naslednjem letu

“Steklarna je nam najbližji in v slovenskem prostoru tudi največji zaposlovalec. Da potrebujejo mlad kader dokazuje dejstvo, da programa kadrovskega štipendiranja in vajeništva ne opuščajo. Za naslednje šolsko leto tako znova razpisujejo kadrovske štipendije, ki se gibajo od 200 do 270 evrov mesečno, in pa 10 vajeniških mest,” je povedala ravnateljica.

Edini v Sloveniji

Foto: ŠCRS

Tudi drugi delodajalci s področja optike in steklarstva nov, mlad kader potrebujejo in iščejo. “Smo edina šola v Sloveniji, ki izobražuje na teh dveh področjih in naši dijaki po končanem šolanju niso brezposelni,” je dodala ravnateljica, prepričana, da je steklo material prehodnosti.
Na slatinskem šolskem centru bo v naslednjem šolskem letu v prvih letnikih na voljo 56 mest v programu gimnazija, po 28 mest v programih tehnik optik in tehnik steklarstva, 26 mest pa v triletnem programu steklar (vajenec).
Podrobneje jih bodo bodočim dijakom predstavili na informativnih dnevih v petek in v soboto.
(Nina Krobat)