Sobota, 9. november – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* V Športnem centru Rogaška Slatina bodo zgradili novi objekt z garderobami in tribunami.
Začetek gradnje bodo obeležili danes s priložnostno prireditvijo v Športnem centru.

* Dopoldne bo v Inkubatorju Savinjske regije v Celju start:up šola za dijake o podjetništvu.

* Letos mineva 20 let od ustanovitve folklorne skupine Jurij Vodovnik Skomarje. Jubilej bodo počastili z nocojšnjim koncertom, na katerega so povabili tudi folkloriste od drugod.

* Letošnje konjiško martinovanje se bo popoldne začelo v vinorodnih Škalcah, pod velikim šotorom pred Vinsko kletjo Zlati grič pa bo predvidoma trajalo skoraj do polnoči. Tudi letos pa bo vstopnica na martinovanje degustacijski kozarec, ki bo obiskovalcem omogočal pokušnje na stojnicah.

* Turistično društvo Viničar Zgornja Polskava prireja 8. Martinov pohod po vinogradniških poteh v domačem kraju. Prav tako prirejata Martinov pohod Turistično društvo Laporje ter Društvo vinogradnikov Martin Studenice, ki bo povabilo pohodnike po zidanicah studeniških vinogradnikov.

* Martinovali bodo tudi v Obsotelju in na Kozjanskem. Martinov pohod po vinski cesti in martinovanje bodo pripravili v Pristavi pri Mestinju, prav tako v Polju ob Sotli, kjer bodo popoldne še sneli klopotec.

* Martinovanje bo danes v Zrečah – začeli bodo dopoldne pred potomko stare trte. Pripravljajo blagoslov mošta in pokušine, popoldne še pozno martinovo kosilo.

* V Oplotnici bodo pripravili Martinov pohod s krstom mošta in popoldansko zabavo, kjer bo prepevala tudi prva Glasben zvezda Štajerske Nuša Pliberšek. Obljubljajo 20-metrski štrudl in mnoge druge dobrote.

* Na Zgornji Polskavi bo tudi 9. Martinov šahovski turnir.

* Martinov koncert bo nocoj v Kavklerjevi kleti v Jelovcu pri Makolah. Nastopili bodo citrarka Andreja Grosek in vokalna skupina Pegazove muze iz Rogaške Slatine. Vstopnine ni.
* V gostišču Turist Frankolovo društvo upokojencev Vojnik prireja Martinovanje

* Dopoldne bo v celjskem MNZ-ju Glasbena sobotnica: Cirkuške bolhe.

* Popoldne bo 1. dobrodelna frizerska revija v celjskem hotelu Celeia; za popestritev programa bo med drugimi poskrbel tudi Magic Aleksander.
* Otroci iz Sl. Bistrice si bodo v domu Svoboda dopoldne lahko ogledali lutkovno predstavo 1001 pravljica.

* Na Črešnjevcu bodo zvečer Večeri smeha, na ogled bo komedija Zbeži od žene.

* ‘Pošastozavri in jabolko spora’ je naslov predstave za otroke, ki bo v Kinodvorani Kozje. Predstava bo potekala v izvedbi Gledališča Bičikleta.

* V Ipavčevem kulturnem centru Šentjur so dopoldne na sporedu ustvarjalne delavnice s Polono Kitak.

* Danes bo tudi sedmi pohod po Devinskem Vintgarju do Šmartnega na Pohorju.

* Zadnjo tekmo v jesenskem delu prvenstva bodo popoldne odigrali nogometaši konjiške Dravinje, ki bodo v zaostali tekmi 4. kroga 3. slovenske lige – vzhod gostili Radgono. Od domačih gledalcev se bodo za to koledarsko leto poslovili tudi igralci Rogaške – slovenski drugoligaš se bo pomeril s Krškim, sicer pa Slatinčane potem do zimskega premora čakajo še tri tekme v gosteh.