Sobota, 9. februar – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* Dopoldne bo v Grabnu pri Stranicah potekala žalna spominska komemoracija ob 74-letnici pobojev na Stranicah. Dogodka se bo med drugim udeležil tudi predsednik vlade Republike Slovenije Marjan Šarec, ki bo slavnostni govornik. V času prireditve in po njej bo na ogled Muzej »100 frankolovskih žrtev«. Po komemoraciji bo v večnamenski dvorani na Stranicah sledil še občni zbor Spominskega društva 100 frankolovskih žrtev na Stranicah.

* V prireditvenem centru Patriot drevi Klub študentov Dravinjske doline začenja s kulturnimi dnevi. Projekt Kulturni 2019 poteka že enaindvajset let. Za uvod v dogajanje bo nocoj predstavitev pesniške zbirke ‘Kaj je tak težko bit’ kulturen?’, odprtje likovne razstave in Vinske vibracije. Zapela bosta tudi letošnja udeleženca Eme – Zala Kralj in Gašper Šantl.

* V večnamenski športni dvorani v POdčetrtku bo zvečer osrednja prireditev ob kulturnem prazniku s podelitvijo priznanj Javnega sklada za kulturne dejavnosti.

* V Rogaški Slatini bo dopoldne lutkovna predstava 1001 pravljica. Predstava v izvedbi Lutkovnega gledališča Bobek je za otroški abonma in izven.

* Študenti Visoke zdravstvene šole v Celju bodo v Citycentru izvajali brezplačna preventivna merjenja holesterola in sladkorja v krvi ter zdravstveno-vzgojno svetovali.

*Na tradicionalni zimski pohod preko Konjiške gore se bodo podali konjiški planinci. Zbrali se bodo zjutraj (ob 8. uri) pri športni dvorani v Slovenskih Konjicah. Pot bo med drugim vodila na Stare Slemene, kjer se bodo srečali s pohodniki iz Dramelj, s katerimi bodo nato skupaj prehodili del poti do Žičke kartuzije.