Sobota, 8. februar – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* Osrednja zreška občinska prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku bo drevi v kulturnem domu pri Termah Zreče. Priznanja in nagrade za dosežke na področju kulture bodo prejeli Jožica Gorenak, David Voh in Klub Art Zreče, s kulturnim programom pa bodo tokrat vstopili v skrivnostni svet Brinjeve gore.

* V Oplotnici bodo slovenski kulturni praznik počastili s popoldansko slovesnostjo s pestrim kulturnim programom, skozi katerega bo gledalce popeljal lik Prešerna. Prireditev pripravlja Kulturno-umetniško društvo Oplotnica v sodelovanju z občino Oplotnica.

* Občina Makole in Prosvetno društvo Anice Černejeve prirejata kulturno prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku – Prešernovem dnevu in ob izidu knjige Slepa grofica avtorja Ivana Sivca. Prireditev bo dopoldne na dvorcu Štatenberg. Kulturni program bodo oblikovali recitatorji Prosvetnega društva Anice Černejeve Makole, Podeželske mladenke in Društvo Gemaj.

* Praznik s Pavčkom, prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku, bo zvečer v Kulturnem domu Bistrica ob Sotli.
V Kulturnem domu Virštanj pa ob praznovanju kulturnega dneva prirejajo ogled komedije Dan norosti.

* Kulturno umetniško društvo “GAJ” Zg. Polskava ob slovenskem kulturnem prazniku prireja literarno glasbeni večer. Skozi ljubezensko poezijo Cirila Zlobca bodo obiskovalce popeljali člani literarne sekcije.
* Na Frankolovem bodo predstavili knjigo Branka Cestnika o prihodu krščanstva na Ptuj.

* Celjski odprti oder vabi na tradicionalno druženje ob prebiranju slovenske poezije to dopoldne na Prešernovi v Celju.

* Prešeren in Puškin – sodobnika in pesniška velikana je naslov prireditve, ki prepleta glasbo in ples v ruščini in slovenščini celjskih gimnazijcev, ki bo dopoldne v Knjižnici Celje.

* Bralni večer v počastitev kulturnega praznika prirejajo v Poljčanah domači kulturni ustvarjalci. Tema bo Prešeren in sodobniki.

* Ob slovenskem kulturnem prazniku v Slovenski Bistrici prirejajo brezplačni ogled gradu, in sicer od 11-ih do 13-ih.

* Šentjurčani bodo danes za vse obiskovalce odprli vrata štirih muzejskih zbirk.
*Dramska skupina Vsi prisotni, ki deluje pod okriljem Kud Štefan Romih Črešnjevec, nocoj premierno predstavlja novo predstavo z naslovom Klopca v parku. Predstavili se bodo na domačem odru, v domu kulture na Črešnjevcu.

* S komedijo Podnajemnik bo drevi v Ločah gostovala gledališka skupina iz Studenic.

* V kulturnem domu v Gorici pri Slivnici bo dramski igralec Renato Jenček recitiral Prešernovo poezijo

* Praznično soboto bodo za druženje izkoristili tudi pohodniki s Konjiškega in Zreškega. Konjičani se bodo zjutraj odpravili na zimski pohod preko Konjiške gore – od športne dvorane do Žičke kartuzije in nazaj. Zrečani pa se bodo podali na pohod po okolici Zreč – dopoldne se bodo dobili na parkirišču pri gasilskem domu, in med drugim šli čez grad Lušperk na Bukovo goro.

Oglas