Sobota, 7. december – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* Danes začenjajo s smučarsko sezono na Rogli.

* V Vitanjskem centru Noordung bo nocoj tradicionalno letno srečanje obrtnikov in podjetnikov občine Vitanje. Na njem si bodo izmenjali izkušnje in poglede na aktualno dogajanje na področju obrti in podjetništva.

* Na Brinjevi gori zvon zvoni je naslov nove knjige o Brinjevi gori in tamkajšnji cerkvi. Knjigo bo zvečer v veroučni učilnici v Zrečah predstavil njen avtor Martin Mrzdovnik.

* Adijevih 60, koncert Adija Smolarja bo zvečer v kulturnem centru v Rogaški Slatini. Koncert Andreja Šifrerja pa uri bo zvečer v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah.

* Nocoj bodo na Bistriškem gostovale komedije, in sicer Bog masakra na Zg. Polskavi, Eno jabolko na dan na Črešnjevcu in v Slovenski Bistrici monkomedija Tadeja Toša – Aloha.

* Z dobrodelno akcijo nadaljujejo člani LEO kluba Konjice. Za družine, ki se še posebej med prazniki znajdejo v stiski, bodo danes pred trgovinama Spar in Tuš v Slovenskih Konjicah zbirali različne potrebščine.

* V Rogaški Slatini na Evropski ploščadi za praznični december skrbijo v Kristalni vasi. Danes prihaja Miklavž in nastopajo Čuki.

* V Šmarju pri Jelšah bo na ploščadi pred Kulturnim domom Šmarje potekal prižig lučk z Ano Ferme in Davidom Bevcem.

* Božični sejem bo na Jelenovem grebenu.

* 18. ples knežjega mesta bo nocoj v Celjskem domu v organizaciji Plesne šole Flamenco.

* Partnerka in sin Arsena Dedića – Gabi Novak in Matija Dedić bosta nocoj nastopila v Plesnem forumu Celje.

* V Oplotnici bo popoldne v organizaciji Turističnega društva Trta miklavževanje. Miklavž bo obdaroval vse otroke, pripravljajo tudi krajši kulturni program.

* Na Zgornjem trgu v Šentjurju popoldne prirejajo tradicionalni Miklavžev sejem.

* Tudi letos bo sveti Miklavž obiskal otroke na Prihovi. Zanje ima pripravljena tudi darila. Dogodek organizira KUD Zbor Marije zavetnice na Prihovi.

* Blagoslov jaslic in prižig novoletnih lučk popoldne v ulici Ob potoku pripravlja Turistično društvo Studenec Loče Jaslice bo blagoslovil domači župnik Jože Brezovnik.

* Lutkovna predstava za mladino in odrasle – Voda, bo drevi v konjiškem Patriotu.

* Mladinski center Šentjur organizira delavnico o izdelavi in uporabi infografike

Oglas