Sobota, 29. februar – Kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* Dobrodelni Pohod z rdečimi baloni, ki obeležuje mednarodni dan redkih bolezni, bo dopoldne v Celju. Letos z naslovom »Kaj pa ona?«, kar se nanaša na mame obolelih otrok. Start pohoda bo na Lilekovi ulici.

* Kaj je zero waste, je sploh mogoče živeti čisto brez odpadkov – to bosta popoldne v celjskem MCC-ju pojasnila predstavnika Zero Waste Žalec.

* Predavanje o sadnem drevju bo dopoldne v Vrtnem centru Rogaška.

* Dvodnevna delavnica meditacije se začenja v prostorih šole Pristava pri Mestinju.

* Na Šmartnem na Pohorju bo nocoj na ogled predstava domače dramske sekcije. Uprizorili bodo Partljičevo grenko-sladko komedijo Moj ata socialistični kulak. S predstavo sodelujejo na območnem srečanju odraslih gledaliških skupin, ki poteka pod okriljem slovenskobistriške območne izpostave javnega sklada za ljubiteljske dejavnosti.

* 174. literarni večer Jaz ‘mam en stari znucan koš bo drevi v Skomarski hiši na Skomarju. Gostja večera bo Irena Čuček iz Voličine, voditeljica večera bo Majda Labotar, vstop pa bo prost.

* V Kulturnem centru v Rogaški Slatini bo letni koncert Pihalnega orkestra Steklarne Rogaška. Gostje bodo člani ansambla Rogaški odmev.

* Emkej z bandom bo zvečer nastopil v Klubu Metulj v Bistrici ob Sotli.

* Finalni turnir pokala Term Olimia v futsalu ta konec tedna gosti Podčetrtek. Za lovoriko se bodo borile štiri ekipe, ki jih danes čakata polfinalni tekmi, finale pa bo jutri.
Današnja polfinalna para sta: Siliko – Oplast Kobarid in Sevnica – Dobovec MB Monting.