Sobota, 18. maj – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* Vsako soboto se ob dopoldnevih dvorišče Bistriškega gradu spremeni v prizorišče živahne grajske tržnice z bogato ponudbo domačih pridelkov. Po 11. uri, ko bodo stojnice že prazne, pa se odpira Bistriški grad. Danes je ogled brezplačen, saj je Mednarodni dan muzejev.

* Mednarodni dan muzejev bodo danes obeležili tudi v Žički kartuziji. Čez dan bodo opravili štiri brezplačne vodene oglede kartuzije, ob tem pa bodo postavili še kartuzijansko tržnico.

* Ob mednarodnem dnevu muzejev bo danes možen brezplačen ogled zbirk Aninega dvora v Rogaški Slatini. Vrata bo brezplačno odprl tudi grad Podsreda, tam bo dopoldne še delavnica s Hermanom Lisjakom iz celjskega muzeja.

* Dopoldne bo v Celju 5. festival uličnega gledališča celjskih osnovnih šol: Fran Razigran, vzporedno pa tudi promenadni koncert Pihalnega orkestra Celje.

* V avli Ipavčevega kulturnega centra bodo dopoldne brezplačne ustvarjalne delavnice likovne tehnike in ustvarjanja iz različnih materialov.

* V šentjurski Cerkvi sv. Jerneja bo nocoj slavnostni koncert ob 210-letnici rojstva Felixa Mendelssohna Bartholdya. Predstavil se bo nemški orglar Joachim Schreiber ob spremljavi dekliškega pevskega zbora iz madžarskega Szegeda.

* V mladinskem centru Kluba študentov Slovenska Bistrica nocoj gostijo glasbeno skupino Manouche in band Minus 3. Koncert je del majskega Festivala ljubezni, v sklopu katerega se bosta prihodnji dve soboto zvrstila še dva dogodka.

* Današnji dan bo v Obsotelju in na Kozjanskem tudi glasbeno obarvan. Popoldne bo v kulturnem centru v Rogaški Slatini koncert glasbene šole Simona Plemenitaša, zvečer se bodo mojstri klavirske harmonike predstavili v Gostišču Lipa v Podčetrtku, v bližnjem Olimju pa bo v cerkvi Marijinega vnebovzetja območno srečanje odraslih pevskih zborov.

* Skozi Slovenske Konjice, s postankom pri gostišču Fink, se bodo danes peljali motoristi zbrani na dobrodelnem dogodku ob začetku sezone. Zbran denar na poti od Dravograda skozi Slovenske Konjic in Slovensko Bistrico do Maribora bodo namenili v sklad Zavoda Beli Angeli, ki nudi pomoč motoristom v stiski po prometnih nesrečah.

* Prostovoljno gasilsko društvo Oplotnica popoldne pripravlja meddruštveno tekmovanje gasilk in gasilcev za Pokal Občine Oplotnica.

* Športna dvorana Janina danes gosti zaključni turnir v košarki za dekleta U13. Prva tekma domačink bo že dopoldne, tekmi za tretje in prvo mesto pa bosta popoldne.

* Na finalnem turnirju državnega košarkarskega prvenstva za kadetinje, torej kategorijo U17, v Slovenskih Konjicah bo danes kar zadeva tekmovanja prost dan. Bodo pa organizatorji poskrbeli za porcijo smeha. Tekma za tretje mesto in finale državnega prvenstva bosta v konjiški športni dvorani jutri.

* Nogometaši Maribora bodo popoldne tekmo 34. kroga 1. slovenske lige odigrali kot novi državni prvaki – to lovoriko so si dokončno zagotovili v sredo z zmago v Celju. 15. državni naslov bodo tako Štajerci proslavili v Ljudskem vrtu, na tekmi proti Triglavu.

Prijavi se na NOVICE.SI

* obvezna polja
GDPR* *
PRIJAVLJAM SE NA: