Sobota, 16. marec – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* Ta konec tedna bodo na Rogli znova tekmovali deskarji na snegu, tokrat na tekmah evropskega pokala. Tako danes kot jutri bodo ženske in moški vozili paralelni veleslalom.

* Zvečer bo v Podčetrtku še akustični koncert skupine MI2, sledil bo afterparty. Z dogodkom bodo proslavili obletnico dvorane, ki je gostila številne športne, glasbene, kulturne in druge dogodke.

* 11. Etnološki večer bo nocoj v večnamenski dvorani na Zgornji Ložnici. Turistično društvo Zgornja Ložnica in Ložniške ufarce so večer tokrat naslovili Nocoj bo ena luštna noč. Popestrili ga bodo s pesmijo, plesom, obilico humorja in dobre volje.

* Tradicionalni Jedrčev sejem bo v Podčetrtku. Bogato sejemsko ponudbo, ki bo napolnila tamkajšnji trg, bo spremljala pestra kulinarična ponudba, za zabavo bo skrbel grand kvintet.

* V domu kulture Zgornja Polskava bo nocoj na ogled komedija Nona v izvedbi Kulturnega društva Zarja.

* V šentjurski cerkvi Sv. Jurija bo nocoj redni letni koncert Moškega pevskega zbora skladateljev Ipavcev z gosti.

* Muzikal Briljantina bo zvečer v kulturnem domu v Šmarju pri Jelšah. Slovensko različico Briljantine je, tako kot najuspešnejši slovenski muzikal Mamma Mia!, na oder postavil producent Jurij Franko v sodelovanju z isto kreativno ekipo.

* Letni koncert Godbe na pihala Steklarna Rogaška bo zvečer v kulturnem centru v Rogaški Slatini. Slatinski godbeniki imajo več 70-letno tradicijo in so ves čas povezani s tamkajšnjo Steklarno. Za širšo javnost 1-krat leto pripravijo koncert.

* V prostorih osnovne šole Blaža Kocena na Ponikve bo danes mednarodno tekmovanje v hitrostnem sestavljanju Rubikove kocke in drugih mehanskih ugank.

* Športna dvorana Balinček v Rogaški Slatini bo gostila prvi del mednarodnega Jožefovega turnirja v balinanju. Udeležilo se ga bo 16 ekip iz Slovenije in tujine. Drugi del turnirja bo čez 14 dni.

* Večni nogometni derbi med Olimpijo in Mariborom bo drevi v Ljubljani. Štajerci bodo branili prednost 10-ih točk na lestvici 1. slovenske lige. Celjani bodo že popoldne gostili Triglav.
Prva domača tekma to pomlad v 2. slovenski ligi čaka Rogaško, ki se bo poldne pomerila z ekipo Ankaran Hrvatini.
S spomladanskim delom prvenstva pa začenjajo tudi tretjeligaši. Doma bodo popoldne med drugim igrali Bistričani in Zrečani.