Sobota, 14. september – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

* Na Črešnjevcu slavijo krajevni praznik. Dopoldne bo tam otroški živ-žav, otroci se bodo lahko zabavali na trampolinih, napihljivih igralih, se vozili s turističnim vlakcem in si ogledali Kamišibaj. Popoldne vaški odbori prirejajo kuhanje obare v kotličkih. Nato bo med drugim še zaključna prireditev s kulturnim programom, podelili bodo priznanja zaslužnim krajanom ter pokale najboljšim v športnih tekmovanjih, ki so jih organizirali ob prazniku. Zvečer bo v kulturnem domu še koncert narodno zabavnega ansambla Krjavelj in nato druženje krajanov ob domačih dobrotah.

* Tudi na Pragerskem slavijo krajevni praznik in zato prirejajo prireditev Pragersko za vse generacije. Že od dopoldneva bo veselo – družili se bodo ob kuhanju pragerskega piskra, odbojki, na teku, kolesarjenju, na igralih in drugod.

* Zrečanka Danijela Burjan se bo nocoj poslovila od naziva Miss Earth Slovenije. Kot miss je zelo uspešno nastopila na svetovnem izboru na Filipinih in za Slovenijo tam dosegla najboljšo uvrstitev. Danijela pravi, da je za njo čudovito leto. Izbor nove miss Earth bo nocoj v Ljubljani.

* Dopoldne se v Celju začenja tradicionalno srečanje fotografov – ‘Pelikanov dan Fotografije’; pripravili so tudi modno in portretno delavnico.

* Nocoj Gimnazija Celje – Center gosti tradicionalno druženje generacij GCC: Naših 100 + 7. Na koncertnem pikniku bodo odprli tudi novo šolsko teraso.

* Danes obeležujemo svetovni dan atopijskega dermatitisa, o čemer bo obiskovalce Citycentra Celje osveščalo društvo AD.

* Kavarna Gospodična na konjiškem Starem trgu bo popoldne znova odprla svoja vrata. Vodja kavarne, Helena Novak Brumec, pričakuje lep dogodek. Nastopil bo tudi Isaac Palma.

* V Slovenski Bistrici bo velika prireditev za otroke, mladostnike in tudi odrasle – Fridin rojstni dan. Letos bo to že osmo praznovanje, naslovili pa so ga Frida gre v vesolje. V bistriškem grajskem parku bo vsakdo našel kaj zase v številnih delavnicah, vrstili se bodo nastopi, dišalo bo po zdravih in sladkih prigrizkih, na voljo bodo didaktične igre ter orientacijska tekma s privlačnimi nagradami.

* Turistično društvo Štore dopoldne organizira tradicionalni gorski Tek na Svetino.

* V Dvorcu Tabor v Vojniku se popoldne začenja Srednjeveški dan.

* Teniški klub Vojnik 30.leto zapored pripravlja teniški turnir za člane.

* Na Ponikvi bodo predstavili pesniško zbirko Jureta Kadenška z naslovom Doma najlepše sonce sije.

* V Ipavčevem kulturnem centru Šentjur bo nocoj nastopil Adi Smolar

* V Gorici pri Slivnici bo danes tradicionalno, že 21. Žegnanje konj.

* Poglejmo v Obsotelje in na Kozjansko.Kmečke vaške igre s prikazom košnje na roke bodo popoldne v Športnem parku Polje ob Sotli. Fešta z Grupo Vigor in Ines Erbus bo zvečer v Večnamenski športni dvorani Podčetrtek.Pučnikov pohod pa pripravljajo v slatinskem SDS-u in Inštitutu Jožeta Pučnika. Zbrali se bodo zjutraj v Kostrivnici.

* Na tradicionalni družinski pohod na Roglo se bodo danes podali iz Zreč. Izhodiščna točka s prvim kontrolnim žigom bo pri gasilskem domu v Zrečah. Po približno osmih urah hoje, preko Gorenja in Planine do Rogle in skozi Resnik, bo cilj pri Gostišču pod Roglo.