Sobota, 13. julij – kaj se danes dogaja na Štajerskem?

*Vrhunec festivalskega utripa pričakujejo drevi na 55. festivalu Pivo in cvetje v Laškem. Ob dvaindvajsetih za dvajset minut po tradiciji utihne glasba z vseh odrov – ta čas je rezerviran za Laško multimedijsko simfonijo. Gre za edinstveno multimedijska predstavo ducata popolnoma usklajenih laserjev, svetlobe in glasbe.

* V Rogaški Slatini bo zvečer ‘slovenski opernbal’ elitni Anin ples. Prestižni dogodek vsako leto v zdraviliški kraj pripelje številne izbrane goste iz gospodarskega, kulturnega in javnega življenja. Združujejo ga tudi z dobrodelnostjo.

*Za zreške gasilce je danes eden pomembnejših dni v letu. Pred njihovim gasilskim domom bo zanimivo vse od popoldneva in nato pozno v noč. Glasbena gosta bosta tokrat ansambel SOS Kvintet in Nina Doneli.

* V Lembergu pri Novi Cerkvi bo popoldne tradicionalno gasilsko tekmovanje za prehodni pokal Lemberga. Tekmovanje bo v konkurenci moških in ženskih ekip.

* Društvo Izviri Dobrina danes pripravlja tradicionalno turistično kulturno prireditev Dobrinska noč

* Pred poslovnim centrom v Vojniku bo dopoldne ekološka tržnica s ponudniki ekoloških pridelkov in izdelkov.

* Dopoldne bo v celjskem mestnem parku otroška delavnica Kako postati vilin. Ne samo vilinska krila in ušesa, pripravili bodo tudi čarobni napitek. Medtem bodo v mestnem središču potekale likovne delavnice in animacije s poslikavami obraza.

*Literarna sekcija Kulturno-umetniškega društva Oplotnica vabi nocoj na poletni literarni večer, na katerem bodo predstavili pesmi Valentina Vodnika.

*V parku pri domu kulture v Slovenske Konjice bodo nocoj znova pravljične Kresničke. Gledališče Arbadakarba bo otroke povabilo v deželo gusarjev.

*Na Poletnice v konjiškem starem mestnem pa nocoj vabi Zbijazz Band.

* S tekmo med Sežanci in Aluminijem iz Kidričevega se bo pozno popoldne začela nova sezona v 1. slovenski nogometni ligi. Na večerni tekmi pa bodo nastopili tudi aktualni prvaki – Mariborčani bodo v Ljudskem vrtu gostili Triglav iz Kranja.

* Predavanje o gobah in zastrupitvah z njimi bo dopoldne v Podsredi. Dogodek v prostorih Kozjanskega parka pripravlja Gobarsko društvo Kozjasnko – Kozje.

* Delavnica o holističnih vplivih zvoka na naše telo bo popoldne na Virštanju. Dogodek bo na domačiji Hernavs Herbalija v okviru projkta Vitalni in fit.

* V grajskem parku na Zgornji Polskavi bo popoldne gasilska veselica. Pripravili bodo napihljiva igrala, zabavo z ansamblom Naveza in bogat srečelov.