Šmarje pri Jelšah: v poplavi slabih novic mnogi skrbijo tudi za dobre

Šmarje pri Jelšah ostaja drugo največje žarišče koronavirusa v državi. Po zadnjih podatkih je bilo tam včeraj 69 oseb s potrjeno okužbo. Med njimi je tudi vedno več stanovalcev šmarskega doma upokojencev in zdravnica zdravstvenega doma. 

Včeraj je bila bolezen potrjena že pri 40 stanovalcih, od teh jih je bilo včeraj 6 v bolnišnici. V preteklih dneh so trije stanovalci doma zaradi te in drugih pridruženih bolezni umrli. Okužena je tudi zdravnica šmarskega zdravstvenega doma, ki se po navedbah vodstva počuti dobro in je v domači izolaciji. Zdravstveni dom sicer ostaja odprt, dela potekajo po navodilih epidemiologa.
Kljub slabim novicam pa mnogi te dni v Šmarju skrbijo tudi za dobre. Številni podjetniki in posamezniki namreč donirajo prepotrebno zaščitno opremo, ki je močno primanjkuje. Podjetje TSM Montage iz Kačjega Dola je v Dom upokojencev dostavilo 120 litrov razkužila za roke in 4.000 kosov PVC predpasnikov ter zaščitnih pregrinjal. Podjetje Tampex tisk & Frizerski salon Pri Minki sta Domu včeraj podarila 250 zaščitnih pokrival, Borut Mlakar iz Mlač pa 200 predpasnikov in 300 rokavic iz lateksa. Pred dnevi je sveže sadje in sokove domu podaril celjski Citiy center. Skupina sodelavcev iz celjskega Etola pa je zbrala denar in družini Zidanšek iz Mestinja podarila računalnik in živila.
(N. K., Foto: Občina Šmarje pri Jelšah)