Šmarje pri Jelšah: Prejemniki bronastega znaka Slovenia Green Destination

Zeleni dan slovenskega turizma v Sloveniji se obeležuje od leta 2017, namenjen pa je vsem turističnim deležnikom in partnerjem slovenskega turizma, ki so trajnostni razvoj postavili v samo jedro svojega delovanja. Tudi letošnji dogodek je potekal v organizaciji STO in Konzorcija Slovenia Green, tokrat v sodelovanju s CPT Krško.

Dogodek je bil posvečen pomembnim trajnostnim korakom za zmanjševanje vpliva turizma na okolje, v letošnjem letu zmanjševanju odpadkov, predvsem plastičnih, za še bolj trajnostni slovenski turizem. Občina Šmarje pri Jelšah je za svoja prizadevanja na področju trajnostnega razvoja turizma v tem letu prejela bronasti znak Slovenia Green Destination.

Bronasti znak Slovenia Green Destination je v imenu občine prevzel novi direktor Zavoda TŠM Šmarje pri Jelšah Gregor Kranjc, na prireditvi pa sta se mu pridružili še Špela Žaberl s TŠM Šmarje ter Katja Polajžer s šmarske Bajsove domačije, ki je prav tako prejela znak ponudnika namestitev Slovenia Green Destination.

Ob prevzemu je Gregor Krajnc povedal, da se s prejetjem tega znaka dolgoročno zavezujejo k trajnostnemu razvoju v okviru Zelene sheme slovenskega turizma. Poleg Šmarja je bronasti znak prvič prejela še Murska Sobota, zlati znak pa je prav tako prvič odpotoval v Laško. (RN)

Oglas