Šmarje pri Jelšah: prejeli so večjo pošiljko zaščitne opreme, številni pomagajo

Ta konec tedna je zaradi koronavirusa umrla še ena oseba iz šmarskega doma upokojencev. Včeraj so prejeli večjo pošiljko zaščitne opreme. Zadoščala bo za nekaj dni. Seznam donatorjev je vedno daljši.

Število oseb s potrjeno okužbo z novim koronavirusom se v Šmarju pri Jelšah približuje stotim. Po zadnjih podatkih je bilo  ta konec tedna tamže 87 oseb s potrjeno okužbo.
Žal pa je v soboto bolezen terjala novo smrt: umrla je še ena oseba šmarskega doma upokojencev.

Zaščitna oprema za nekaj dni

Tudi v Šmarju pri Jelšah se, kot nenehno opozarjajo, soočajo s pomanjkanjem zaščitne opreme. Včeraj so le dobili večjo pošiljko zaščitne opreme iz centralnega skladišča civilne zaščite, ki bo zadostovala za nekaj dni, je za Radio Rogla povedal župan Matija Čakš. Kako naprej, še ni znano. “Na nas je, da se znajdemo in najdemo opremo,” je dejal župan.
Pred dnevi so se iz občinskega štaba civilne zaščite po pomoč obrnili tudi na javnost in mnogi podjetniki ter posamezniki so se odzvali in opremo darovali.

Dolg seznam donatorjev

Seznam donatorjev, ki ga objavljajo na spletni strane šmarske občine, je že zelo dolg.
Med drugim so ta konec tedna v podjetju MHN Team iz Dramelj darovali prenosni računalnik, ki so ga predali osnovnošolki Karin Šket, da se bo lažje učila na daljavo.
Nova kreditna banka Maribor je podarila rokavice in razkužilo; šmarska hiša lepote in tiska Tampex tisk & frizerski salon Pri Minki sta podarila 4.000 pregrinjal za enkratno uporabo, ki jih nujno potrebujejo v domu upokojencev, rokavice in razkužilo; kitajska restavracija Beli labod se je odzvala pozivu Kitajske gospodarske zbornice v Sloveniji in domu upokojencev donirala 2.000 mask; Kmetijska zadruga Šmarje je domu upokojencev predala obrazne zaščitne vezirje; trgovinsko podjetje AHAC je doniralo 500 zaščitnih mask; trgovsko veriga Tuš je zaposlenim v domu upokojencev podarila predpasnike s sporočilom: »Hvala, ker skrbite za svoje občane. Upamo, da vam bodo ti predpasniki prišli prav.«
Občina Ivančna Gorica in njihov štab civilne zaščite sta domu podarila 500 pralnih zaščitnih mask, prevzeli pa so še nekaj zaščitne opreme od podjetij, ki pa ne želijo biti imenovani.
Pred dnevi je družinsko podjetje TSM Montage iz Kačjega Dola v Dom upokojencev  dostavilo 120 litrov razkužila za roke in 4.000 kosov PVC predpasnikov in zaščitnih pregrinjal, podjetje Tampex tisk & Frizerski salon Pri Minki 250 zaščitnih pokrival, Borut Mlakar iz Mlač pa 200 predpasnikov in 300 rokavic iz lateksa.
Pred dnevi je sveže sadje in sokove domu podaril celjski Citiy center. Skupina sodelavcev iz celjskega Etola pa je zbrala denar in družini Zidanšek iz Mestinja podarila računalnik in živila.
(Nina Krobat, Foto: Občina Šmarje)