Šmarje pri Jelšah: Kvartet Pušeljc dvakrat razprodal dvorano

Šmarski šopek, poimenovan Kvartet Pušeljc, sestavljajo štirje mladi pevci, prijatelji in dva brata: Blaž, Gregor, David in Sebastijan. Ob prazniku zaljubljenih so skupaj z gosti pripravili tradicionalni koncert Pušeljc ljubezni, dvorano šmarskega kulturnega doma pa so v dveh terminih popolnoma razprodali.

Kvartet Pušeljc je mlada glasbena skupina, ki jo sestavljajo štirje mladi fantje, trije iz občine Šmarje pri Jelšah in eden iz občine Šentjur. Ob valentinovem so pripravili že tradicionalni samostojni koncert z naslovom Pušeljc ljubezni. Ker so koncert, razpisan za ob 18. uri, zelo kmalu razprodali, so se odločili, da pripravijo še enega ob 15. uri in tudi na tem koncertu je bila dvorana kulturnega doma v Šmarju razprodana.

Fantje so skozi sklope koncerta v goste povabili tudi glasbene goste, za uvod v koncert so zapeli štirje nadomestni člani Kvarteta Pušeljc, ki jim na pomoč priskočijo, če se zgodi, da kateri izmed prvotnih članov manjka. Zbranim v dvorani je zapel znan obraz, ki ima svoj glas, Matic Supovec, veliko navdušenje pa so pričarale članice skupine Bepop, ki so se jim v eni izmed pesmi pridružili tudi Pušeljci. Ob koncu koncerta so zaigrali še člani Tria Roberta Smolnikarja in Jasmina Levičar, za povezovalne niti popoldneva in večera pa je poskrbel Aleš Novak, ki je s svojimi humornimi vložki nasmejal občinstvo.

Kvartet Pušeljc se je na tokratnem koncertu predstavil s slovenskimi in tujimi ljubezenskimi pesmimi, predstavili so se v narodno-zabavni preobleki ter zaigrali celo kot ansambel. S tem so dokazali, da jim vse zvrsti odlično gredo iz grl. Pričarali so čudovit glasbeni pušeljc ljubezni, ki so ga ob koncu zaključili tako, kot se za pušeljc spodobi. Vse posamezne glasbene cvetove so združili v šopek in s skupno pesmijo Pušeljc pač mora bit zaključili čudovito glasbeno poslastico. S tema koncertoma pa so Pušeljci potegnili tudi nekakšno črto, saj so se odločili, da prihodnji valentinov koncert oboževalci ne bodo več ostali brez vstopnic, zato se selijo v Večnamensko dvorano Podčetrtek, kjer bo prostor za vse. (Karmen Cvirn)