Šmarje pri Jelšah: Dobra dela jih povezujejo

Včeraj so bili v Šmarju pri Jelšah deležni še enega dobrega dela, in sicer so se sodelavci podjetja Etol združili in samoiniciativno priskočili na pomoč in družini iz Mestinja podarili računalnik za nemoteno delo otrokom v času šolanja na daljavo.

Robi Valek iz Podčetrtka je včeraj ob prisotnosti poveljnika občinskega štaba civilne zaščite Alojza Stoklasa družini Bernarde Zidanšek iz Mestinja predal lepo donacijo. 15 sodelavcev, prodajnikov iz celjskega podjetja Etol, ki trenutno delajo od doma, so hitro ugotovili, da je delo od doma precej monotono.
»Nujno potrebuješ računalnik, internet in če tega nimaš, si odrezan od sveta. Spomnili smo se na otroke, ki so v teh trenutkih šibek člen, in je padla ideja za nakup računalnika za otroka. Predlagal sem, da naj bi bil otrok oziroma družina iz občine Šmarje pri Jelšah, ki je eno od središč epidemije. Stopil sem v kontakt z županom, župan z ravnateljem šole in našli smo družino. Z velikim veseljem smo zbrali denar za računalnik, za preostanek denarja pa nakupili nekaj osnovnih živil in dodali še nekaj sladkarij za otroke, da bodo lažje preživeli te monotone dneve, ko je treba biti doma. Upam, da smo naredili dobro delo in da smo prinesli nekaj veselja družini,« je ob predaji donacije povedal Robi Valek. Ob veselju in zadovoljstvu ekipe sodelavcev, da so lahko nekaj malega podarili, je z vsemi delil tudi napotek: »Stopimo skupaj in ostanimo doma.«