Šmarje pri Jelšah: aktualni župan se umika iz politike

Aktualni župan občine Šmarje pri Jelšah Stanislav Šket se umika iz politike. Foto: Občina Šmarje pri Jelšah

Danes je v Šmarju pri Jelšah potekala novinarska konferenca, na kateri so predstavili projekte iztekajočega mandatnega obdobja in spregovorili o tistih, ki so v pripravi.

Župan Stanislav Šket svoje delo in delo zaposlenih v občinski upravi ocenjuje: “Zadovoljen sem, da sem skupaj s sodelavci v občinski upravi in ob podpori občinskega sveta skoraj v celoti uresničil svoj program, na osnovi katerega so mi volivci pred štirimi leti zaupali mandat. Žal vseh načrtov nismo uresničili, a se nismo predali. Z razumevanjem, potrpežljivostjo in dogovori potekajo številne aktivnosti za uresničitev načrtovanega bazena, izgradnje oskrbovanih stanovanj, rešitev prometnih zamaškov v občinskem središču … Izzivov in želja na vseh področjih delovanja lokalne skupnosti pa je še nekaj, tako da dela v prihodnje ne bo zmanjkalo.”

V mandatnem obdobju 2015–2018 je Občina Šmarje pri Jelšah za naložbe namenila 16,5 milijona evrov, od tega je 4,5 milijona evrov pridobila iz evropskih in državnih virov. Župan Stanislav Šket je še posebej ponosen na projekte, ki so bili dolgo “v predalu”, to so obnove lokalnih cest Mestinje–Lemberg–Nova vas, Spodnje Mestinje–Zibika, kolesarska steza, nadhod v Šmarju pri Jelšah in še mnogi drugi.

Na današnji novinarski konferenci je aktualni župan tudi podal svojo odločitev glede sodelovanja na novembrskih lokalnih volitvah: “Po razpadu Liste Stanka Šketa sem se odločil, da na lokalnih volitvah ne bom več sodeloval. Ne bom kandidiral ne za župana ne za občinskega svetnika in ne v svet krajevne skupnosti. Iz političnega življenja se popolnoma umikam in želim le uživati v penziji.”