Slovenski politični vrh so tokrat obiskali koledniki iz Zreč

Slovenski politični vrh je včeraj sprejel skupino kolednikov iz župnije Zreče in predstavnike Misijonarskega središča Slovenije. Predsednik Pahor je ob tem dejal, da koledniki “prinašajo upanje, da bomo tudi to zdravstveno krizo premagali skupaj”. Sprejela sta jih tudi premier Janez Janša in predsednik državnega zbora Igor Zorčič.
Predsednik republike je mlade odposlance miru in solidarnosti sprejel v predsedniški palači in jim zaželel srečno novo leto ter se jim zahvalil za obisk. Izpostavil je, da ljudem prinašajo upanje, da bomo tudi to zdravstveno krizo premagali skupaj, kar je zelo pomembno za prihodnost sleherne skupnosti, so sporočili iz urada predsednika republike.
Predsednik Pahor se je kolednikom zahvalil, ker ohranjajo koledništvo, misijonarjem pa dejal, tudi z mislijo na svoje dolgoletno osebno sodelovanje z misijonarjem Pedrom Opeko, da so ambasadorji našega dobrega imena. Koledniki in predstavniki Misijonskega središča Slovenije so se predsedniku republike zahvalili za vso pomoč ljudem v domovini in po svetu.
Kolednike je sprejel tudi predsednik DZ Zorčič. Narodni voditelj Misijonskega središča v Sloveniji Matjaž Križnar je pojasnil, da je koledniška akcija ob svetih treh kraljih namenjena duhovni in materialni podpori misijonarjev. Zorčič pa se je kolednikom zahvalil za dobre želje in voščilo miru, so sporočili iz DZ.
“Vesel sem, da ohranjamo tradicijo sprejema kolednikov v državnem zboru in da koledniki s svojim sporočilom širite strpnost in medsebojno solidarnost ter nudite duhovno podporo v tem zahtevnem času,” je povedal predsednik DZ.
Tudi premier Janša se je kolednikom zahvalil za obisk in za ohranjanje tega slovenskega krščanskega običaja. Misijonarsko središče Slovenije pa je pohvalil, ker finančno podpira delo slovenskih misijonarjev, so sporočili iz Janševega kabineta.
Predsednik vlade je ob tem spomnil, da je kot znak spoštovanja do slovenskih misijonarjev pred letom dni Pedra Opeko in njegovo humanitarno organizacijo Akamasoa predlagal za Nobelovo nagrado za mir za leto 2021. Dodal je še, da je to nominacijo pripravljen ponoviti.
Od leta 1993 Misijonarsko središče Slovenije ohranja starodaven koledniški običaj na Slovenskem in ga združuje z dobrodelnimi projekti v duhu solidarnosti z otroki v deželah v razvoju. Lani so zbrali 135.000 evrov, letos pa zbirajo sredstva za gradnjo dodatnih učilnic na Madagaskarju, gradnjo sanitarnih prostorov v Etiopiji, gradnjo novih hiš v Albaniji, gradnjo sanitarij in opremo za knjižnico v Mozambiku in še mnogo drugih projektov, so še v sporočilu za javnost izpostavili v uradu predsednika Pahorja.

Oglas