Slovenski odbojkarji v polfinalu svetovnega prvenstva!

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je uvrstila v polfinale svetovnega prvenstva. V četrtfinalu je v Ljubljani premagala Ukrajino s 3:1 (18:25, 26:24, 25:19, 25:23).
Slovenci so potrebovali nekaj časa, da so ujeli ritem, da je bila njihova igra podobna prejšnjim. Prvi niz so izgubili, se mučili v drugem in tudi polovico tretjega, nato pa so se ob spodbudi bučnega občinstva vendarle razigrali. Ob koncu so sicer imeli nekaj težav zaključiti tekmo, a to je vendarle uspelo mlademu Roku Možiču, ki je bil že prej med najzaslužnejšimi za slovensko prednost. Najučinkovitejši igralec v slovenski vrsti je bil Klemen Čebulj, dosegel je 23 točk.
Z njo so uspešno končali slovenski del prvenstva in se uvrstili na zaključek v poljske Katovice, kar je bil tudi glavni cilj reprezentance. V soboto jih v polfinalu čakajo Italijani, ki so danes izločili Francijo. Slovenijo zastopata tudi Bistričana, Tonček in Žiga Štern.
Tine Urnaut, kapetan Slovenije: “Ukrajinci imajo nekaj igralcev svetovnega kova in so fenomenalno servirali. Izjemno fizično močni so v bloku in ni lahko zaključevati, če nimaš dobrega sprejema. V prvem nizu smo imeli težave v igri za menjavo, prav tako nismo dovolj pritiskali s servisom. Potem pa smo dvignili kvaliteto v vseh elementih igre in zmagali. Najbolj mi je žal, da v nadaljevanju prvenstva ne bomo mogli več igrati pred takimi navijači. Zelo smo jim hvaležni, da so nam pomagali pri uvrstitvi v polfinale.”
Klemen Čebulj, reprezentant Slovenije: “V tem trenutku je težko dojeti, kaj smo dosegli, oziroma kaj je še pred nami. Ukrajinci so danes zares dobro servirali, praktično so igrali brez napake na servisu in v bloku. Mi smo po drugi strani tekmo začeli v krču, ampak smo se potem le sprostili in zaigrali bolje. Na koncu smo sicer nekoliko popustili, a ko je bilo potrebno, smo se zbrali. Rad bi se zahvalil celi Sloveniji, da se je ponovno združila in dihala z nami.  Na Poljsko gremo nekaj naredit in prinesti nekaj nazaj domov.”
Gheorghe Cretu, selektor Slovenije: “Pritisk je bil zares velik, zlasti po tekmi Ukrajincev proti Nizozemski. Vedeli smo, da bo težko, da se borijo in se ne predajajo. Vedel sem, da bo prvi niz najtežji. V svoji ekipi sem videl karakter, odbojka, ki smo jo igrali danes, morda ni bila najboljša. Fantje so gotovo čutili pritisk, saj je bila v igri uvrstitev v polfinale. Na Poljsko gremo po zmago, drugače bi ostali doma.”
(STA, OZS)
Foto: Anže Malovrh/kolktiff

Oglas