Slovenski odbojkarji iz Brazilije s polovičnim uspehom

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je prvi teden elitne Lige narodov končala z dvema zmagama in dvema porazoma. Varovanci avstralskega stratega Marka Lebedewa so v Braziliji po uvodnih porazih proti ZDA (0:3) in Braziliji (1:3) premagali Avstralce (3:0) in Kitajce (3:1). Slovenijo so znova zastopali tudi trije Bistričani, brata Tonček in Žiga Štern, ter Matic Videčnik.
Izjavi:
Žiga Štern, reprezentant Slovenije: “Videli smo, da se lahko kosamo z vsemi reprezentancami. Imamo še kar nekaj stvari, ki jih moramo popraviti, priključili se nam bodo tudi najbolj izkušeni reprezentanti in verjamem, da bomo na prihodnjih turnirjih prikazali še boljše predstave.”
Mark Lebedew, selektor Slovenije: “Za nami je zelo dober teden v Brazilji. Dobili smo prve priložnosti za igro in tudi novi igralci so igrali svoje prve tekme. Ob tem je ekipa tudi precej spremenjena. Vesel sem dveh zmag in tudi dobre predstave proti Braziliji. Imamo dobro podlago, na kateri lahko gradimo za naslednji turnir na Filipinih.”
Slovenci bodo naslednji turnir lige narodov igrali na Filipinih med 21. in 26. junijem. Tekmeci bodo Nizozemci, Argentinci, Italijani in Japonci. Tretji turnir bo med 5. in 10. julijem v Gdansku na Poljskem. Zaključni turnir najboljše osmerice bo od 20. do 24. julija potekal v Bologni. (Jure Mernik)
Foto: volleyballworld

Oglas