Slovenski kulturni praznik slovesno obeležen tudi v Obsotelju in na Kozjanskem

Tudi na območju Obsotelja in Kozjanskega so se ob prazniku največjega slovenskega poeta odvijale številne prireditve in slovesnosti. Že v torek dopoldne so prave mini proslave pripravili otrokom v vrtcih in šolah. Na predvečer praznika pa je bilo slovesno v skoraj vseh večjih krajih Obsotelja in Kozjanskega, v Podčetrtku pa je bila osrednja slovesnost danes.

V fotogaleriji si lahko ogledate nekaj utrinkov iz osrednje proslavev Rogaški Slatini, proslave za najmlajše v kostrivniškem vrtcu in osrednje proslave na dvorcu Strmol.

Proslavo v Rogaški Slatini so oblikovali igralec Rajko Stupar, povezovalka Maja Ratej, vokalistka Špela Došler, pianist Edi Došler in kitarist Luka Turk. V Rogatcu sta poleg osrednjih gostov, okteta Planika, kulturni program soustvarjali Dolores Pušaver s himno in s citrami Barbara Kobula, povezovala je Ksenija Korez. V kostrivniškem vrtcu je zapel Moški pevski zbor Otona Kovačiča, zgodbo O dečku, ki je pisal pesmi je prebrala Vera Ancelj,  nastopili so otroci iz POŠ Kostrivnica, Prešernove pesmi so poleg povezovalca recitirale vzgojiteljice Marjana Šrimpf, Mojca Verbek, Karmen Šket in Darinka Bastašič. Povezoval je Nejc Šrimpf.