Slovenski atleti ekipno drugi, tri zmage vknjižili člani celjskega Kladivarja

Slovenska atletska reprezentanca je 8. evropsko ekipno prvenstvo – 2. liga (tretji kakovostni razred, za superligo in 1. ligo) v Varaždinu končala na drugem mestu, ki ga je držala že po prvem dnevu. Slovenija je zbrala 321 točk in zaostala za Estonijo, ki si je s 336,5 točke zagotovila prvo mesto in napredovanje v prvo ligo. Med dvanajstimi reprezentancami je bila tretja Danska (313 točk).
Danes sta slovenski zmagi dosegli le štafeti 4×400 metrov. V moški, ki je slavila s časom 3:06,80, je tekel tudi član celjskega Kladivarja Luka Janežič. Med najboljšimi posamezniki, ki so danes v svojih disciplinah zasedli druga mesta, pa je bila še ena atletinja Kladivarja, in sicer Martina Ratej, ki je kopje vrgla 56,87 metra.
Včeraj sta Sloveniji obe zmagi priborila Kladivarjeva atleta Luka Janežič (400 metrov) in Tina Šutej (skok s palico). Slednja je s preskočenimi 470 centimetri izboljšala svoj prejšnji državni rekord na prostem ter izpolnila mednarodno normo za nastop na naslednjih olimpijskih igrah.