Slovenske Konjice, Zreče: Maturanti prejeli spričevala in pomahali šoli

Šolski center Slovenske Konjice – Zreče. Vsi gimnazijci maturo opravili, poklicno maturo v celoti opravila večina.

Na Šolskem centru Slovenske Konjice – Zreče so se v minulih dneh veselili uspehov na splošni in poklicni maturi. Gimnazijci so splošno maturo vsi uspešno opravili, poklicno maturo pa je v celoti opravila večina dijakov. Na obeh šolah so veseli tudi zlatih maturantov.

Trije zlati gimnazijci

Maturo je v pomladnem roku opravljalo 45 dijakov Gimnazije Slovenske Konjice, kot rečeno, so bili uspešni vsi. Trije gimnazijci še posebej, saj so dosegli izjemen uspeh oziroma uspeh s pohvalo. Zlati gimnazijski maturantje so Gašper Bračko, Mark Burja in Primož Zidanšek.
Ravnateljica – direktorica Šolskega centra Jasmina Mihelak Zupančič, je ob tem sporočila, da so konjiški gimnazijci dosegli nadpovprečni uspeh na maturi, več kot pol točke višji uspeh. 23 dijakov je doseglo 20 in več točk, kar je tudi nad slovenskim povprečjem. 29 dijakov prejme certifikat o znanju tujega jezika, 6 pa potrdilo o opravljenem dodatnem predmetu.

Na poklicni maturi vse točke

V prejšnjem tednu so bili objavljeni tudi rezultati poklicne mature. V spomladanskem roku jo je opravljalo 30 dijakov Srednje poklicne in strokovne šole Zreče, od tega je 28 dijakov maturo v celoti opravilo, dva pa sta poklicno maturo v pomladnem roku opravila delno.
Izreden uspeh sta dosegla dva dijaka in s tem tudi dosegla naziv t.i. zlatega maturanta: to sta Mitja Fijavž na programu gastronomije in turizma in Miha Kolar na programu strojni tehnik. Mitja je na maturi dosegel vse točke!
Tudi v programih izobraževanja odraslih so znani rezultati poklicne mature: Maturo je opravilo 13 udeležencev v programih ekonomski tehnik in v programu predšolske vzgoje. (N. K., Foto: Nareks)

 

 

Oglas