Slovenske Konjice: zahvalili so se prostovoljcem

Tradicionalen sprejem za predstavnike prostovoljcev in invalidov so pripravili dopoldne v Slovenskih Konjicah. Za prostovoljno delovanje v lokalni skupnosti se jim je zahvalil župan.

Danes obeležujemo mednarodni dan prostovoljstva. Tokrat poteka pod geslom Prostovoljstvo za vključujočo družbo. Mednarodni dan je priložnost za vse, da spodbujamo prostovoljstvo, se spomnimo na prispevek prostovoljcev k družbeni blaginji in trajnostnim ciljem na lokalni in mednarodni ravni, poziva Slovenska filantropija.

Konjiška zahvala

Tako so slovesnost v zahvalo vsem, ki delujejo prostovoljno, pripravili tudi v Slovenskih Konjicah. V Domu kulture so za prostovoljce pripavili kulturni program z županovim zahvalnim nagovorom. Med drugim je poudaril, da delo prostovojcev navdihuje.
“Vedno več je ljudi, ki potrebujejo pomoč in vsi mi jo bomo nekoč potrebovali. Lokalna skupnost se zaveda pomena delovanja prostovoljcev in bo tudi v bodoče posrbela, da bo prostovoljstvo živelo, da bo poskrbljeno za tiste, ki potrebujejo pomoč, za invalide in druge. V tem duhu moramo vzgajati tudi mlade,” je med drugim povedal župan Darko Ratajc in se vsem prostovoljcem zahvalil.
V nadaljevanju so gostili še predstavnika Zlate mreže Miho Bogataja, ki je predstavil prostovoljski projekt Prostofer.

10 milijonov ur dela!

Združeni narodi so mednarodni dan prostovoljstva, 5. december, razglasili leta 1985, namenjen pa je predvsem promociji prostovoljnega dela. V Sloveniji je bilo prostovoljcev, ki so opravljali prostovoljsko delo, lani skupno 244.304, opravili pa so skoraj deset milijonov ur prostovoljskega dela.
(Nina Krobat)