Slovenske Konjice: Večji prostori, večje zadovoljstvo

Medobčinsko društvo gluhih in naglušnih, ki v občinah Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče povezuje približno 300 članic in članov, je dejavno že dobrih 18 let. Ustanovljeno je bilo 25. maja leta 2001. Od takrat društvu predseduje Matevž Marinko, njegova mama Katarina Marinko pa je bila prva sekretarka društva.

Ponosni na drugi dom
Vrsto let je imelo društvo svoje prostore v utesnjeni pisarni v Zdravstvenem domu Slovenske Konjice, februarja lani pa so bili obveščeni, da morajo pisarno zapustiti, saj je zdravstveni dom potreboval dodaten prostor za vzpostavitev Centra za krepitev zdravja. »Novica je bila za nas sprva šok, saj smo se morali čez noč soočiti z iskanjem novih prostorov. S pomočjo sredstev iz rezervnega sklada Fundacije za financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij smo kupili nove prostore v objektu na Mestnem trgu 10, to je nad lokalom Central caffe,« pojasnjuje predsednik Matevž Marinko, ki je poudaril, da so društveni prostori pravzaprav njihov drugi dom, zato so toliko bolj zadovoljni, da so si ob pomoči mnogih v njih naposled zagotovili kakovostne pogoje. Novi prostori, ki so jih nekoliko preuredili in opremili, so večji in svetlejši. V njih bodo lažje izvajali številne socialnovarstvene programe, s katerimi rešujejo osebne stiske in težave članov ter organizirali delavnice, predavanja, čajanke, okrogle mize, pogovorne ure. Pridobili so tudi dodaten prostor za druženje, vanj pa so namestili televizijski sprejemnik, ki jim ga je podaril Lions klub Konjice.

Hvaležni za pomoč
Uradnega odprtja so se polega članov društva udeležili tudi Mladen Veršič, predsednik Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije, župana zreške in vitanjske občine mag. Boris Podvršnik in Slavko Vetrih ter konjiški podžupan Primož Poklič. Vsi so društvu zagotovili podporo tudi v prihodnje. V preteklosti so prostorsko stisko reševali tako, da so se povezovali z Osnovno šolo Pod goro in Splošno knjižnico Slovenske Konjice, kjer so jim občasno zagotovili koriščenje prostorov. Vsem so hvaležni za pomoč in razumevanje, še pravijo v društvu.