Slovenske Konjice: testiranja na covid-19 od danes pri župnijskem domu

Zdravstveni dom. Zaradi gradbenih del spremenjena lokacija testiranj, dežurna ambulanta se seli v klet, v petek spet množično cepljenje.

Zdravstveni dom Slovenske Konjice v teh dneh postaja veliko gradbišče. V sklopu gradnje prizidka začenjajo z gradbenimi deli tudi v okolici stavbe, zato so danes del dejavnosti morali preseliti v oziroma za konjiški župnijski dom.

Dežurna ambulanta v klet

Tam so po novem urejena covid ambulanta in vsa testiranja na covid-19, tako PCR kot testiranja s hitrimi testi. Testiranja potekajo za župnijskim domom po istem urniku in sistemu kot doslej v zdravstvenem domu.
Ta teden začenjajo tudi vzdrževalna dela v ambulanti nujne medicinske pomoči (dežurni ambulanti), zato jo bodo začasno preselili v kletne prostore zdravstvenega doma. “Na lokacijah, kjer bodo dela, bodo ustrezne označbe, prav tako bomo obiskovalce lahko usmerjali ob vhodu na triaži. Obiskovalce prosimo, da označbe spoštujejo, prosimo pa tudi za razumevanje in strpnost v času del,” je dejal direktor Dejan Verhovšek. Tako naj bi ostalo približno dva meseca.

Po načrtih

Sicer pa gradbena dela potekajo po načrtih, pravi direktor. Rok za končanje del ostaja 30. junij. V teh dneh v notranjosti prizidka končujejo strojne inštalacije, medtem ko so električne napeljave že končali, potekajo pleskarska dela. V teh dneh, kot rečeno, bodo glede na vremenske pogoje začeli tudi z urejanjem okolice, načrtujejo zaključek fasade.

V petek množično cepljenje

Ta petek bodo v konjiški športni dvorani znova organizirali množično testiranje, saj pričakujejo 750 odmerkov cepiva Pfizer in AstraZeneca. V zdravstvenem domu pričakujejo, da se bo vabilu na cepljenje odzvalo med 550 in 600 oseb, starih od 60 do 70 let. Doslej je bilo z vsaj enim odmerkom cepljenih 2.445 oseb, z drugim pa 890. (N. K.)

Oglas