Slovenske Konjice: Pomladni koncerti pri Didiju presegli pričakovanja

Organizatorji so zelo zadovoljni in že snujejo jesenski koncertni sklop.

V Slovenskih Konjicah so končali pomladni Koncertni cikel pri Didiju. V zadnjih mesecih so uspešno izvedli štiri vrhunske, unikatne glasbene in glasbeno-plesne dogodke. Na Centru za kulturne prireditve Slovenske Konjice so izjemno zadovoljni, pravi vodja Centra Jerneja Ristič Levart.

Štirje kakovostni dogodki

Spomnimo, da so v konjiškem Domu kulture marca gostili člane Ansambla Musica Cubicularis (Mojca Gal, Stjepan Nodilo, Domen Marinčič, Tomaž Sevšek) in domačinki, violončelistko Katarino Leskovar ter plesalko Leo Orož, ki živita in ustvarjata v tujini. Aprila so nastopili Zlatko Kaučič, Tomaž Grom in Andreja Rauch Podrzavnik, konec maja pa še člani Big banda Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani, pod vodstvom dirigenta Mateja Hotka.
Izziv koncertnega cikla je konfrontacija izjemnih glasbenikov z drugimi zvrstmi umetnosti. V program pomladnega cikla je umetniški vodja cikla Luka Juhart tokrat uvrstil tudi tri izjemne plesalke Leo Orož, Mojco Gal in Andrejo Rauch Podrzavnik.

Veliko zanimanje

Odziv obiskovalcev je močno presegel pričakovanja organizatorjev, pravi Jerneja Ristič Levart. Koncerti so bili tako dobro obiskani, da so jih iz sprva predvidenega koncertnega prizorišča ‘pri Didiju’, v kulisarni Doma kulture, prestavili na ‘oder na odru’, zadnji koncert pa so zaradi izjemnega zanimanja izvedli kar v dvorani Doma kulture.
“Dobili smo tudi dvojno potrditev, da delamo dobro. Na eni strani s strani zvestih obiskovalcev ‘zahtevnejšega’ koncertnega cikla in na drugi strani s strani izvajalcev koncertov, ki so se pri nas, na odru našega Doma kulture, počutili odlično in bi se po njihovih besedah z veseljem še vrnili na naš oder,” je zadovoljna Ristič Levartova.
Doda, da je prvotni namen Koncertnega cikla pri Didiju že po dveh sezonah dosežen, seveda pa njihovega dela s tem ni konec, saj že snuje-jo jesenski sklop sorodnih kakovostnih vsebin.
“Verjamemo, da smo z izvedbo in pokoncertnimi pogovori, ki jih je z nastopajočimi izvedel Luka Juhart, približali zelo kakovostne vsebine našim obiskovalcem in da s ciklom negujemo in razvijamo kulturnoumetniške vrednote ter ‘vzgajamo’ poslušalce in gledalce, ki nam predstavljajo največji izziv v smislu kakovosti, raznolikosti ponudbe in obiska.” (N. K., Foto: Foto Nareks)

 

Oglas