Slovenske Konjice: množično testiranje tudi v prihodnje

Množično testiranje na covid-19 s hitrimi testi bo od ponedeljka naprej mogoče tudi v Zdravstvenem domu Slovenske Konjice.

Množičnega testiranja v Slovenskih Konjicah in Zrečah se je v torek in sredo udeležilo 320 ljudi.

Testiranja se občani lahko udeležijo od ponedeljka do četrtka med 13.00 in 14.30 uro, in sicer za garažami zdravstvenega doma v Slovenskih Konjicah.
Naročanje ni potrebno, s seboj je treba imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Testiranje bo potekalo po sistemu »drive-in« (v avtomobilu) ali »peš«.

Inšpekcija pregledala teste

Kot je znano, Inšpekcija Javne agencije za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP) izvaja nadzor nad hitrimi antigenskimi testnimi kompleti kitajskega proizvajalca Shenzen Ultra-Diagnostic Biotec, ki jih je državi za potrebe množičnega testiranja prebivalstva dobavilo podjetje Majbert Pharm.
Inšpektorji so obiskali tudi Zdravstveni dom Slovenske Konjice in hitre teste, ki so jih prejeli, preverili, nam je včeraj sporočil direktor Dejan Verhovšek.
“Ugotovili so, da smo v zdravstvenem domu prejeli ustrezne teste in brise, vseeno pa bo dobavitelj testov dodatno že danes (v petek, op.a.) zagotovil nove paličice za brise, ki bodo omogočale »prijaznejši« odvzem vzorca,” je sporočil Verhovšek. (N. K.)

 

Oglas