Slovenske Konjice: Če bi trške hiše spregovorile

Bližajoči se Mednarodni dan turističnih vodnikov bodo obeležili tudi v Turistični destinaciji Rogla-Pohorje. V sodelovanju z Nino Buh, turistično vodnico z nacionalno licenco in vodnico interpretatorko in turistično vodnico Turistične destinacije Rogla-Pohorje, pripravljajo v soboto brezplačno vodenje po mestu Slovenske Konjice na malo drugačen način.
Predviden je skupen sprehod po konjiškem Starem trgu, kjer boste lahko pobliže spoznali izbrane trške hiše. Zagotovo so bodo porajala mnoga vprašanja, na katere boste skupaj z vodnico iskali odgovore. Sprehod bo trajal približno 45 minut. Če pa vas bolj zanima zgodba žičkih kartuzijanov, pa se lahko v soboto popoldne, ob 14. uri, udeležite brezplačnega vodenja po Žički kartuziji. Zbor bo pri Gastužu.
Prijavite se lahko na TIC-u Slovenske Konjice.

Svetovna zveza društev turističnih vodnikov WFTGA je bila ustanovljena 21. februarja 1985. Od leta 1990 se njen »rojstni dan« slavi kot Mednarodni dan turističnih vodnikov. Na ta dan se turistični vodniki po vsem svetu predstavijo lokalni javnosti s številnimi tematsko raznolikimi brezplačnimi vodenji. Namen teh je spoznati lepote in vrednote domačega kraja ter delo turističnih vodnikov na domačem terenu.