Slovenske Konjice: 30 let podjetja Elpro Križnič

Pisati uspešno zgodbo družinskega podjetja ni enostavno. Pot je prepredena s kopico zahtevnih izzivov, zato je zadovoljstvo ob uspehih toliko večje, pravi direktorica mag. Sintija Križnič, ki je na direktorskem stolčku pred približno tremi leti nasledila očeta Iva Križniča. Brez ekipe prizadevnih in motiviranih sodelavcev, ki sledijo skupnim ciljem, to ne bi bilo mogoče, poudarja.

Podjetje je skupek vrednot
Proizvajajo elektro in kovinske izdelke, s poudarkom na inovativnosti in razvoju celostnih rešitev. Poudarjajo, da ne sledijo zgolj ekonomskemu učinku, temveč v ospredje postavljajo sodelavca kot posameznika in njegov potencial, ki sledi skupnim ciljem podjetja. Glavni cilj ostaja zadovoljen kupec. “Za optimalno poslovanje oziroma delovanje vseskozi sledimo temeljnim vrednotam, kot so inovativnost, znanje, sodelovanje, odgovornost in osebnostna rast. Kot osrednje sporočilo ob 30-letnici obstoja našega podjetja pa izpostavljamo zanesljivost kot vrednoto uspeha,” pravi Križničeva.

Začeli v garaži
Kar nekaj časa je bil njen oče, Ivo Križnič bil zaposlen v nekdanjem uspešnem konjiškem podjetju IMP ISO, kjer je pridobil številne dragocene izkušnje iz elektro stroke, predvsem na področju komunikacije s kupci, ki so ključni v vsakem poslovnem sistemu. “Vendar se je v njem porodila želja, da gre na svoje, in uresničevati jo je začel kar doma v garažni delavnici. S peščico ljudi je zagnal posel. Bili so zagnani vizionarji, predani, odgovorni, polni delovne vneme in strasti. To so vrednote, ki jih želimo živeti v podjetju Elpro Križnič tudi danes. Napačno je, če se posla lotiš zgolj zato, da bi zaslužil. Gonilo mora biti odličnost poslovnega sistema v vseh pogledih, finančni uspeh je zgolj posledica tovrstnih prizadevanj,” je prepričana.

Dober vodja je dober motivator
Izzivov je vedno veliko in prav je tako, saj želijo biti vedno boljši, vedno bolj konkurenčni, vedno bolj kakovostno zadovoljevati potrebe kupcev. “Direktorske funkcije zagotovo ne bi prevzela, če ne bi verjela vase in v svoje sodelavce. Že približno 80 nas soustvarja poslovno zgodbo podjetja Elpro Križnič. Zavedam se, da je podjetje toliko uspešno, kot je uspešen njen najšibkejši člen. Zato mora biti dober vodja oziroma direktor tudi oziroma predvsem dober motivator. Da dobro pozna sodelavce in jih zna povezati pri uresničevanju poslanstva podjetja.” (B.F.)