Slovenska revanša na Rogli uspela: Košir zmagal!

Slovenski deskarji na snegu so bili z rezultati na svetovnem prvenstvu na domači Rogli nezadovoljni. Popravni izpit na progi Jasa pa so opravili zelo dobro, za zgodovinsko prvo slovensko zmago na tekmi svetovnega pokala na Rogli je poskrbel Tržičan Žan Košir, ki je v finalu paralelnega veleslaloma premagal Rusa Andreya Soboljeva. V izločilne boje se je uvrstil še Celjan Tim Mastnak, ki je izpadel v osmini finala in končal na 11. mestu. Rok Marguč (38. mesto), Jernej Glavan (odstop) in Sara Goltes (49. mesto) so obstali v kvalifikacijah. V ženski konkurenci je sicer slavila Nemka Ramona Theresia Hofmeister.

Izjave (vir: SZS):
Žan Košir:V finalu se nisem obremenjeval s kvalifikacijskim dosežkom, progo in tekmeci. Osredotočen sem bil le na svoje vožnje. Prav v vsakem dvoboju sem sicer moral ‘reševati’ situacijo, ampak mi je uspelo. Zmaguje se torej lahko tudi na takšen način. Z napadalnimi a hkrati zanesljivimi vožnjami.”
Tim Mastnak: “Dan se je dobro začel, z odličnimi kvalifikacijami. Nato pa se mi je v finalu zopet zgodila napaka, ki me je stala višje uvrstitve. Z veleslalomsko sezono sem kljub vsemu zadovoljen, saj sem bil eden redkih tekmovalcev, če ne edini, ki je bil finalist na prav vseh paralelnih veleslalomih. Temelj za naslednjo sezono je torej trden. Sem pa izredno vesel za Žana, premagal je ‘prekletstvo Rogle’. Iz srca mu privoščim to zmago!”
Rok Marguč: “Zaletel sem se v štartna vratca in izgubil začetno hitrost, ki je na Rogli zelo pomembna. Posledično je po vodi splavala priložnost za drugo kvalifikacijsko vožnjo. Žal.”
Izidor Šušteršič, glavni slovenski trener: “Končno smo uresničili to kar smo obljubljali in prvič osvojili prvo mesto na Rogli. Vesel sem, da sem del tega velikega uspeha!”
Foto: Miha Matavž/FIS

 

Oglas