Slovenska Bistrica: Konec maja atletski miting, bistriški tek oktobra, v juniju odprtje bazena

Tekmovanja in druge športne prireditve bodo seveda drugačni kot prejšnja leta, saj bodo organizatorji morali zagotoviti skladnost z epidemiološkimi ukrepi. Nekateri datumi športnih dogodkov na Bistriškem so že znani.

Miting dobi novo memorialno disciplino

Atletska zveza Slovenije bo letos ponovno organizirala Mednarodno atletsko ligo Telekom Slovenije – MAL 2021. V sklopu lige bo 29. maja v bistriškem športnem parku potekal 21. mednarodni atletski miting Slovenska Bistrica. Kot pove direktor mitinga, Boštjan Fridrih (ki je tudi v.d. direktorja Zavoda za šport Slovenska Bistrica) bodo letos prvič organizirali memorialno disciplino v suvanju krogle za moške, ki bo izpeljana v čast lani preminulemu trenerju, funkcionarju ter direktorju Javnega zavoda za šport, Marjanu Štimcu. Ponovno bodo izpeljali tradicionalni Stepišnikov memorial v metu kladiva.

Najavljeni odlični atleti

»Že zdaj se najavljajo številna velika mednarodna in domača imena atletike, tako da bomo ob ugodnih »koronskih« razmerah lahko spremljali vrhunsko športno prireditev. Na mitingu bodo nastopili tudi vsi najboljši domači atleti, za katere bo to odlična priložnost, da se pomerijo v zelo močni mednarodni konkurenci,« pravi Fridrih in dodaja, da bo letošnja atletska sezona zelo pestra: »Ob Olimpijskih igrah, ki bodo vrhunec letošnje športne sezone, nas čakajo še številna velika mednarodna tekmovanja, prav tako pa bo zelo pestra domača sezona, ki se za nekatere začenja že v začetku tega meseca.«

Bistriški tek oktobra

Bistriški tek, ki je bil tradicionalno izveden aprila, je prestavljen na drugo ali tretjo nedeljo v oktobru. Bistvo Bistriškega teka je, da lahko nastopijo tudi otroci iz osnovnih šol in vrtca. Če to ne bo mogoče, je njegova izvedba vprašljiva.

Kaj pa športne naložbe in bazen?

Projekti Javnega zavoda za šport so v polnem teku. Objavljen je razpis za obnovo Športne dvorane Slovenska Bistrica, ki se zaključi v sredini maja. Za Plezalni center je razpis v pripravi in naj bi šel ven v naslednjem mesecu. Za odprtje pripravljajo prenovljen bistriški bazen, ki bi ga naj, če bodo dopuščale vremenske razmere, odprli v začetku meseca junija. Fridrih pove, da vstop letos ne bo brezplačen, bodo pa cene vstopnine zelo ugodne. (D.G.)