Slovenska atletika s celjsko in bistriško pomočjo napredovala v višji rang

Slovenska atletska reprezentanca je na evropskem ekipnem prvenstvu – 2. liga, v Stari Zagori v Bolgariji zasedla tretje mesto. S tem je napredovala v prvo ligo, sicer po kakovosti drugo najmočnejše tekmovanje za ‘super ligo’.
Pomembne točke so slovenski reprezentanci prinesli tudi nekateri nastopi atletinj in atletov celjskega Kladivarja. Tina Šutej je zmagala v skoku s palico. Klara Lukan je bila najhitrejša na 3.000 metrov – s časom 8:48,80 je dosegla slovenski rekord za mlajše članice. Luka Janežič je na 400 metrov tekel svoj najboljši čas v tej sezoni (46,37) in osvojil drugo mesto. Z reprezentančnimi kolegi pa je bil najhitrejši v štafeti 4×400 metrov. Drugi je bil tudi Jan Vukovič na 800 metrov (1:48,28).
Četrtouvrščeni v teku na 3.000 metrov Vid Botolin pa je denimo s časom 8:04,23 izboljšal 41 let star slovenski rekord za starejše mladince Staneta Rozmana.
Od članov Kladivarja so nastopili še Matic Ian Guček, Jan Kokalj in Jurček Korpič Lesjak. Atletsko društvo Slovenska Bistrica sta v reprezentanci zastopala Nino Celec in Alyssa Lamut. (Jure Mernik)
Foto: AZS, Peter Kastelic

 

Oglas