Slovenijo bo jutri povezala akcija Vseslovensko petje s srci

Slovenijo bo jutri povezala akcija Vseslovensko petje s srci. »Ideja o vseslovenskem prepevanju je rezultat razmišljanja, kaj lahko posameznik naredi za dobrobit družbe,« pravi pobudnica akcije Matea Brečko iz Slovenske Bistrice. Že četrto leto zapored tako poziva vse Slovence v domovini ali izven nje, da zapojejo. Takole napoveduje:
»Letos se bo pelo v petek, 23. aprila, med 10. in 11. uro, doma, v pisarnah, tovarnah, šolah, vrtcih, na zelenih mestnih površinah, seveda ob zagotovljeni varni in primerni razdalji med ljudmi. Prepevamo lahko vsi, ne glede na to, kje smo, kajti glas nosimo s seboj.

Slovenci smo narod petja
Slovenci smo narod petja, ki ima največ pevskih zborov na kvadratni kilometer na svetu. Ohranjenih imamo 15.000 ljudskih pesmi in naloga naše generacije je, da jih ohranimo in prenesemo na naslednji rod.
Skupno petje je tisti vzvod, ki povezuje vse generacije in vse družbene sloje v eno misel. Ne le to, petje zdravi in nas spravi v boljšo harmonijo s samim s seboj in predvsem nas čustveno razveseli in tako vpliva na naše psihofizično stanje.

Naj pesem poveže
Časi, v katerih smo, od nas zahtevajo akcijo, sodelovanje in prav tu je skupno prepevanje eden izmed korakov, ki nas poveže v radosti, sočutju in ljubezni. Slovenci in Slovenke letos praznujemo 30. obletnico samostojne države in prav je, da ta praznik proslavimo na način, ki nas poveže z našo tradicijo in običaji, predniki, kulturo, jezikom, predvsem pa, da proslavimo življenje.

Kako?
Preprosto. Od tam kjer smo: Iz delavnice, obrata, avtomobila, pisarne, na sprehodu, treningu … Pomagamo si z YouTube aplikacijo na kanalu Vseslovensko petje s srci 2021, kjer je seznam 10 skupnih pesmi, ki jih prepevamo. Ostale izberemo po lastnem izboru. Povabimo sodelavce, sosede, prijatelje, znance in to naredimo sami ali v družbi. Petje dokazano vpliva na učinkovitost dela in boljše odnose v kolektivu. Smo srečnejši in bolj veseli.«

Oglas