Slov. Konjice: Vse je nared za nedeljski Glasbeni maraton

Glasba naj vam daje moč, ritem naš naj bo v pomoč.

Letošnji Glasbeni maraton je prav tako kot 7. Konjiški maraton, na odrih in ob progi katerega poteka, moral začasno zapreti prijave. “Glasbeniki in plesalci so namreč zasedli vse razpoložljive točke za igranje. Skupaj jih bo nastopilo več kot dvesto,” je povedala vodja Glasbenega maratona Petra Mrzdovnik.

Ob celotni trasi maratona se bo tako vrstila raznolika glasba, za katero bodo skrbeli ansambli Banovšek, Golobčki, Prisrčniki, Kvintet za znoret in Original Pohorci, pop rock navdih bodo dodali Take Off in Ella Roš, nastopili bosta kar dve bobnarski skupini: Gonobeats iz Slov. Konjic in Bobnarska skupina iz Laškega. Godbe na pihala igrajo v Zrečah, Slov. Konjicah in pri vodni postaji (kjer tekači dobijo okrepčila) ob konjiškem bazenu, prihajajo pa iz Konjic, Zreč in Šmarja pri Jelšah.

Harmonike bodo ob vseh progi, še posebno pa na vodnih postajah, raztegovali harmonikarji iz glasbene šole Mateja Banovška, Sekstet Lindek bo skrbel za vzdušje v nasproti konjiške športne dvorane, plesalci plesnih šol Jay Dance Studio in Tip Top bodo ob progi, prav tako plesalke Twirling klubov iz Zreč in Slovenskih Konjic, ki se letos prvič pridružujejo glasbenemu maratonu.

Da bo vse teklo po taktu, so se vodje skupin že sestali tudi na delovnem sestanku. Plesalci plesne šole Tip Top so na njem predstavili tudi povsem novo navijaško himno ustvarjeno za Konjiški maraton (avtorica vodja plesen šole Katja Hatunšek), ki med drugim pravi: Glasba naj vam daje moč, ritem naš naj bo v pomoč.

Delovni sestanek pred Glasbenim maratonom
Delovni sestanek pred Glasbenim maratonom