Slov. Konjice: na 7. Konjiškem maratonu tudi teka za najmlajše

7. Konjiški maraton kot vsa leta tudi letos pripravlja teka za najmlajše: Tek šolarjev in Konjičkov tek.

Na Konjiškem maratonu bodo tudi letos tekli naši najmlajši. (Foto: Urban Urbanc)

Tek šolarjev je tek osnovnošolcev po triadah preko konjiškega starega mestnega jedra. Prijava s ceno 5 € na osebo bo mogoča v soboto, 28. 9. , 16.00−18.30, s ceno 8 € na osebo pa v nedeljo, 29. 9. , 10.00−12.30. Prijava bo potekala v avli konjiškega Doma kulture.

Tudi letos  bodo medalje prejeli vsi tekači, ne le zmagovalci – slednjim pa bodo medalje podeljene na velikem odru kot pravim maratoncem. In to še ni vse. Letos bodo osnovnošolcem tekaški čas merili kakor velikim tekačem, torej elektronsko s čipom na startni številki. Zmagovalci Teka šolarjev bodo prejeli tudi simbolično darilo.

Konjičkov tek je brezplačen tek za predšolske otroke, ki bodo razdaljo 600 m pretekli v spremstvu staršev ali vzgojiteljev. Namen Konjičkovega teka je druženje in spodbujanje gibanja – glavni cilj pa je sodelovanje, zato se rezultati ne bodo merili – prav vsi, ki se bodo teka udeležili, bodo zmagovalci. Prijave na Konjičkov tek ni, startne številke pa bodo otrokom podelili na startu. Vsi predšolski otroci bodo prejeli priznanje za udeležbo.

Start obeh tekov in ostale koristne informacije preverite tukaj.

Preberite še:

Na odru Konjiškega maratona bo stal Magnifico.

Danes v Slovenskih Konjicah generalka za Konjiški maraton.

(Goran Obradović)