Slika oplotniškega slikarja Vojka Kumra na Natov dobrodelni bazarv Bruselj

Oplotniški slikar Vojko Kumer s svojim delom že tretje leto sodeluje na Natovem dobrodelnem bazarju v Bruslju, ki ga pripravljajo soproge vojaških predstavnikov iz držav članic Nata.

Na sedežu zveze Nato v Bruslju že od leta 1968 pripravljajo Natov dobrodelni bazar. Vsaka država na stojnici prodaja za svojo državo značilne izdelke in ob tem predstavlja svojo državo. Že tretje leto so k sodelovanju povabili tudi slikarja Vojka Kumra iz Oplotnice. V njegovem ateljeju se je pred dnevi oglasila predstavnica organizatork bazarja Sabina Dimitrov Preložnik in z Vojkom sta za dražbo izbrala sliko dekleta z violino. Slikar je vesel, da njegovo delo poznajo tudi v Bruslju, zato na dobrodelnem bazarju z veseljem sodeluje že tretje leto.
Letošnji Natov bazar bo potekal novembra. Zbrani denar vsako leto namenijo različnim dobrodelnim organizacijam iz vseh držav članic. Med državami in neprofitnimi organizacijami sta dve organizaciji iz Slovenije, ki sta zaprosili za pomoč: Društvo namesto pike vejica in Plavalni klub Slovenske Konjice, je sporočila Sabina Dimitrov Preložnik. (N. K.)

Oglas