Slatinski Hotel Slovenija kupilo slatinsko podjetje

Na današnji dražbi za nakup Hotela Slovenija, ki je bila tretja, se je pojavilo samo eno podjetje, in sicer podjetje Smirna d. o. o. iz Rogaške Slatine, ki je hotel kupilo po izklicni ceni 1,85 milijona evrov.

Slatinski Hotel Slovenija se je konec leta 2020 znašel v stečaju. Junija lani je po več mesecih dobil najemnika, koprsko podjetje Uniglobal, minulo jesen po večmesečni obnovi znova sprejel goste, nato pa je letos junija ponovno zaprl svoja vrata in prešel v roke stečajnega upravitelja Valterja Stepana. Stečajni upravitelj je hotel že skušal prodati na dražbi, a kupca ni bilo, zato so na sodišče poslali razpis za naslednjo dražbo, ki se je odvila 27. julija. Na omenjeni dražbi se je pojavilo zgolj eno podjetje, Smirna d. o. o. iz Rogaške Slatine, katerega direktorja sta Igor Kokovnik in Sergii Mishchenko, lastništvo podjetja pa v 92-odstotnem deležu pripada družbi Rotativa Holdings LTD, ki ima sedež na Cipru.

Kot je za naš medij povedal stečajni upravitelj Valter Stepan, je podjetje Smirna d. o. o. plačalo 98.500 evrov varščine, ki se sedaj spremeni v aro. Kupec bo v treh dneh prejel kupoprodajno pogodbo, ki bo po podpisu šla v uradni postopek na sodišče, nato pa bo kupcu dodeljen 90-dnevni plačilni rok za plačilo preostalega zneska. Kot je še dejal Stepan, so partnerji kupca povezani s hotelirstvom, zato verjame, da kupljeni Hotel Slovenija ne bo namenjen preprodaji, ampak bodo ustvarili novo zgodbo vzpostavitve hotelskega turizma v Rogaški Slatini. (K. C.)

Oglas