Slastna kremna juha s cvetačo in čičeriko

Sestavine:

  • manjša glava cvetače
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • skodelica čičerike
  • žlička kurkume
  • 2 žlici sončničnih semen
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol
  • 3–4 kozarce vode

 

Priprava:

  1. korak:

Cvetačo očistimo in razdelimo na manjše cvetke, čebulo in česen pa nasekljamo.

  1. korak:

Na olju prepražimo nasekljano čebulo, dodamo česen, cvetačo in kurkumo in med mešanjem še malo popražimo. Nato dodamo 3 kozarce vode in solimo po okusu. Pustimo, da vse skupaj zavre, in kuhamo na zmernem ognju približno 20 minut oz. dokler se cvetača ne omehča.

  1. korak:

Juho zmešamo s paličnim mešalnikom in dodamo še malo vode, če je pregosta. Kuhamo še 5 minut. Preden jo postrežemo, v juho stresemo čičeriko in sončnična semena, ki smo jih predhodno popražili v ponvi.