Slana pita z bučkami

Sestavine za 4 osebe:

Testo:

  • 250 g moke
  • 125 g masla
  • 1 jajce
  • sol

 

Nadev:

  • 3 jajca
  • 4 spomladanske čebulice
  • 3 stroki česna
  • 3 bučke
  • peteršilj in bazilika
  • 200 g creme fraiche
  • 125 g naribanega sira
  • sol in poper
  • sladka paprika v prahu
  • olivno olje

Priprava:

  1. korak:

Za pripravo testa moko malo posolimo in pregnetemo skupaj s hladnim maslom, nato dodamo jajce in dve žlici vode ter vse skupaj zgnetemo v testo. Testo zavijemo v folijo za živila in pustimo počivati pol ure.

  1. korak:

Za nadev narežemo mlado čebulo na obročke, česen nasekljamo, bučke pa narežemo na tanke rezine. Vse skupaj na hitro popečemo v ponvi na malo olivnega olja. Jajca in creme fraiche zmešamo ter primešamo skupaj z nasekljanimi zelišči in naribanim sirom med mlačne bučke. Začinimo s soljo, poprom in sladko papriko v prahu.

  1. korak:

Pečico segrejemo na 180 °C. V tortnem modelu razporedimo sloj testa, ki ga z vilico rahlo prepikamo. Napolnimo ga z bučkinim nadevom in pečemo okoli 45 minut.

Oglas