Sladki limonini biskvitki

Testo: 250 g moke, 2 rumenjaka, 100 g sladkorja, nastrgana lupinica 2 limon, 125 g masla

Krema: 125 ml mleka, 35 g sladkorja, 2 rumenjaka, 5 g moke, 10 g škroba, lupinica 2 limon

 

Maslo, sladkor, rumenjake in nastrgano limonino lupinico dobro premešamo, dodamo moko in na hitro zgnetemo v gladko testo. Zavijemo ga v folijo in postavimo za eno uro v hladilnik. Mleko s koščki limonine lupine zavremo, pokrijemo in pustimo stati 10 minut. Rumenjake in sladkor stepamo, da dobimo svetlo rumeno maso, umešamo moko in škrob ter dobro premešamo. Prilijemo precejeno mleko in kremo kuhamo, dobre tri minute. Odstavimo z ognja, pokrijemo s folijo in ohladimo.

Testo razvaljamo na debelino 3 mm in izrežemo kroge premera 5 cm – na polovico krogov nabrizgamo kupček limonine kreme, rob namažemo z beljakom in pokrijemo z drugim krogom iz testa. Ob robu narahlo pritisnemo s prsti, da se piškot zalepi, in položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Pečemo 15–20 minut na 175 stopinjah. Pečene piškote ohladimo in narahlo potresemo s sladkorjem v prahu.