Sladki krompir s sirom

Sestavine:

· sladki krompir

· maslo

· sol in poper

· nariban sir

Omaka:

· kisla smetana

· sol

· drobnjak

 

Priprava:

1. korak:

Sladki krompir operemo in kuhamo v slanem kropu 7-10 minut, da se krompir deloma skuha. Skuhamo ga lahko tudi v mikrovalovni pečici. Pred peko celih kosov sladkega krompirja nekajkrat preluknjamo lupino, saj se med peko ta napihne.

2. korak:

Nato sladki krompir prerežemo na pol in notranjost krompirja narežemo na majhne kocke (kot na sliki), pri čemer pazimo, da ne zarežemo v lupino krompirja. Med zareze damo nekaj tankih rezin masla, začinimo s soljo in poprom ter dodamo nariban sir.

3. korak:

Krompir postavimo v pečico za približno 15-20 minut na 180 stopinj Celzija. Pet minut pred koncem peke lahko nastavimo pečico na program žar, da se krompir in sir zapečeta.

4. korak:

Pečen sladki krompir lahko ponudimo topel ali hladen. Zraven ponudimo kislo smetano z drobnjakom.

Sladki krompir nima dosti veze z navadnim krompirjem, četudi imata isto ime. Skupno jima je le to, da ju lahko pripravimo na enake načine.

Oglas