Sl. Bistrica: psihološka pomoč za vse, ki so zaradi epidemije v čustveni stiski

V Centru za krepitev zdravja v Zdravstvenem domu Slovenska Bistrica vpeljujejo psihološko pomoč za vse, ki so zaradi epidemije s koronavirusom v čustveni stiski.
To pomoč bodo nudili v obliki razbremenilnih pogovorov s psihologinjo po telefonu in tudi preko elektronske pošte.
»Zadnje tedne je celotna država preplavljena z edinstveno situacijo, ki v mnogih povzroča občutke strahu, napetosti, jeze, tesnobe. Ljudi želimo opozoriti na to, da se naj zavedajo, da je sedaj ohranjanje  tako telesnega kot duševnega zdravja na prvem mestu. Naj skušajo biti pozorni na to, da jih v tem času ne preplavijo negativne misli, čustva, saj le-ta posledično vplivajo na počutje in imunski sistem,« poudarja psihologinja Vesna Pesek.

Kontakt za pomoč
Če torej doživljate čustveno stisko, ste prestrašeni, negotovi, kaj nam bo epidemija s koronavirusom prinesla in si ne znati sami pomagati, ponujajo psihološko pomoč v obliki razbremenilnih pogovorov. Psihologinja Vesna Pesek iz Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica vam je na voljo vsak delovni dan, od 8. do 16. ure na telefonski številki 041 426 413 in e-mailu: vesna.pesek@zd-sb.si.

Uporabne nasvete, ki vam bodo v pomoč pri spoprijemanju s stresom, obvladovanju strahu, panike in zaskrbljenosti zaradi koronavirusa, najdete tudi na povezavi NIJZ.