Sl. Bistrica: podjetjem, ki so zaradi epidemije zaprla vrata, ne bo treba plačati odvoza odpadkov

Komunala Slovenska Bistrica je oprostila plačilo ravnanja z odpadki vsem gospodarskim subjektom in javnim zavodom, ki so zaradi epidemije zaprli svoja vrata in zato ne morejo izvajati svoje dejavnosti. Ukrep seveda velja za tiste, ki poslujejo na območju, ki pa pokriva bistriška Komunala.
»Zavedamo se teže bremena, ki ga mora v tem času nositi tudi gospodarstvo, zato smo sprejeli ukrep oprostitve za čas do razglasitve konca epidemije,« je poudaril v.d. direktorja Komunale Slovenska Bistrica Maksimiljan Tramšek.

Za marec jim bodo zaračunali le polovico običajnega zneska, za naslednje mesece do razglasitve konca epidemije pa te storitve ne bodo zaračunane, so sporočili iz Komunale.
Če so na naslovu gospodarskega subjekta tudi stalno ali začasno prijavljene osebe in niso posebej vključene v odvoz odpadkov, oprostitev plačila ni možna kot na primer espe na domačem naslovu brez poslovne enote na drugi lokaciji. Do oprostitve plačila omenjenih storitev bodo upravičeni le tisti, ki bodo podali ustrezno zahtevo – obrazec je objavljen na spletni strani Komunale.