Sl. Bistrica: Kandidat SLS je Modest Motaln

Kandidat Slovenske ljudske stranke v slovenskobistriškem volilnem okraju je Modest Motaln. 29-letni inženir hortikulture je zaposlen na Komunali Slovenska Bistrica. Decentralizacija, skladen regionalni razvoj, zadostno financiranje občin. To so ključne točke, na katere stavi. H kandidaturi ga je spodbudila predvsem ugotovitev, da se na manjše kraje daleč od Ljubljane – pozablja.
»Mislim, da se vse bolj pozablja na naše kraje in to zelo boli. Ne nazadnje; naši ljudje nimajo primerne infrastrukture niti osnovnih storitev, vse se pravzaprav centralizira. Zagovarjam tudi pošteno solidarnost in torej pravično razmerje med najnižjo plačo in socialnimi transferji. Prizadevati si je treba za odpravo strukturne brezposelnosti in za prilagoditev izobraževalnih programov za potrebe gospodarstva,« je pojasnil na predstavitvi. V svojem programu navaja še ureditev statusa prostovoljcev, še posebej gasilcev. Pa ustvarjanje podpornega okolja za gospodarstvo ter razvoj družinskih kmetij.
Modest Motaln je resda mlad, a ima že kar nekaj izkušenj v lokalnem okolju. Je občinski svetnik občine Slovenska Bistrica. Že drugi mandat je predsednik Krajevne skupnosti na Šmartnem, prav tako je aktiven v številnih društvih. Odlikujejo ga tudi entuziazem in sveže ideje – vse to so razlogi, da so se odločili za njegovo kandidaturo, je poudaril predsednik slovensko-bistriškega odbora SLS dr. Ivan Žagar: »Prav je, da se generacije v Državnem zboru nekoliko zamenjajo. In prisegam na to, da ljudje, ki gredo na mesta, kjer se odloča, je prav, da poznajo razmere v lokalen okolju.«