Sl. Bistrica: 63-letna ženska iz Ošlja zadavila mater

Minuli petek se je v naselju Ošelj v občini Slovenska Bistrica, zgodila tragedija. 63-letna ženska je med prepirom odrinila od sebe 88-letno žensko in jo nato zadavila.

Podrobnosti tragičnega dogodka so kriminalisti predstavili danes. Kot je povedal  pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, Andrej Kolbl, je storilka uboja minuli petek okoli 11. ure sama poklicala na interventno številko 112 in povedala, da je med prepirom od sebe odrinila znano žensko osebo, ki si je med padcem poškodovala glavo, zaradi česa ne diha.

Žrtev je padla na posteljo, nato jo je zadavila
»Reševalci nujne medicinske pomoči iz Slovenske Bistrice so na kraju dogodka ugotovili, da je 88-letna ženska umrla, najverjetneje nasilne smrti. Na kraj so zato odšli še Policisti PP Slovenska Bistrica, ki so zavarovali kraj dogodka do prihoda kriminalistov Sektorja kriminalistične policije. Ti so prevzeli nadaljnji postopek. Z nadaljnjim zbiranjem dokazov in obvestil so kriminalisti ugotovili, da je med osumljenko in žrtvijo, tistega dne, okoli 10. ure, prišlo do prepira. Med prepirom je osumljenka žrtev odrinila od sebe, da je padla na posteljo, tam pa jo je zadavila.
Ogled kraja kaznivega dejanja je v navzočnosti mariborske dežurne državne tožilke in kriminalistov Sektorja kriminalistične policije, opravila dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Mariboru. Ta je odredila tudi sodno obdukcijo pokojne, ki je potrdila, da je žrtev umrla nasilne smrti oz. zaradi davljenja.«

Osumljenka je v priporu
Neuradno je hči vzela življenje svoji materi, a slednjega kriminalisti niso želeli potrditi. Osumljeno so včeraj privedli na zaslišanje in je v priporu. Žrtev in osumljenka nista živeli na istem naslovu. Motiv za grozljivo dejanje pa je po ugotovitvah kriminalistov osebni spor med njima.
Za uboj je predpisano od pet do 15 let zapora. V letošnjem letu je na območju PU Maribor to prvo takšno kaznivo dejanje.