Skomarje: Literarni večeri kot gonilo vsestranskega ustvarjanja

Sinoči so v Skomarski hiši počastili 20. obletnico literarnih večerov. Za njihovo organizacijo skrbi Kulturno-umetniško društvo Vladko Mohorič.
Predsednik društva Martin Mrzdovnik je poudaril, da so v tem času dali priložnost predstavitve mnogim neuveljavljeni literarnim ustvarjalcem, ob tem pa spodbudili ustvarjalni utrip tudi na drugih področjih.
Na tokratnem večeru so organizatorji pripravili tudi mini prikaz, kako izgledajo literarni večer: s svojimi literarnimi izdelki so se na kratko predstavili Eva Mažič iz Draže vasi, Ana Balantič iz Idrije in Aleš Jelenko iz Loč. Z njimi se je pogovarjala voditeljica literarnih večerov, Majda Labotar. Svoj pogled na literarno dogajanje so v kratkih govorih predstavili številni gostje, med drugim tudi župan Občine Zreče, mag. Boris Podvršnik, ki je pohvalil gonilne sile teh večerov in se zahvalil tudi podjetju Weiler Abrasives iz Zreč, ki je lastnik Skomarske hiše in ki dogajanje v tej hiši vseskozi tudi podpira.
Pevsko so dogajanje popestrili še Vokalna skupina EXPE in Mala vokalna skupina OŠ Zreče, zbrane pa je nagovoril tudi sam Jurij Vodovnik. (AM)