Sklad Viljem Julijan: Dobrodelna delavnica ličenja

O fantku Viljemu Julijanu iz Šentjurja, ki ima redko avtosomno recesivno dedno bolezen smo že poročali. Marca letos so odprli tudi dobrodelni sklad Viljem Juljan z namenom ozaveščanja javnosti o redkih boleznih in pomagati družinam, ki se znajdejo v takšni stiski, tako moralno kot finančno. Po velikem dobrodelnem koncertu v ljubljanskih Križankah, je zadnjo novembrsko nedeljo v Žalcu potekala dobrodelna delavnica ličenja za Dobrodelni sklad za otroke z redkimi boleznimi. Sklad Viljem Julijan je simbol ljubezni, sočutja ter medsebojne podpore in pomoči.

Več kot 25 udeleženk se je udeležilo predavanja o negi kože in ličenju. Dogodek sta organizirali Martina Plankelj Švab in Katja Škoflek Kumer. Ob tem je soorganizatorka Martina povedala: »Za delavnico ličenja sva se s Katjo Škoflek Kumer odločili zaradi tega ker sva obe tudi sami mamici. In je res nepredstavljivo kaj doživljata Nina in Gregor ter ostali starši, ki so v takšni situaciji. Dogodek sva pripravili, da izkaževa poklon in vrednost življenju Viljemu Julijanu in vseh otrok z neozdravljivo ali težko boleznijo,« in dodala: »Vsaka udeleženka je prejela tudi pestro vrečko presenečenja, ki so jo napolnili številni sponzorji, ki so se odzvali povabilu in bili pripravljeni pomagat in izpeljat tako uspešen dogodek.« Skupaj so zbrali kar 1350 evrov.

Dogodek sta s svojim petjem popestrila tudi Tjaša Hrovat in Uroš Steklasa. Prav posebno čustveno noto dogodku sta s svojo udeležbo dodala tudi Nina in Gregor Bezenšek, starša fantka Viljema Julijana. Ob tem je Martina še dodala: »Pred nami je praznični december, ko je še toliko bolj pomembno da se spomnimo na tiste, ki so potrebni naše pomoči. Povežimo se, zasijmo in pomagajmo družinam preživeti lepe praznične dni