Skavti so v okolici Slovenske Bistrice markirali 4 izletniške točke

Bistriški skavti so v tem mesecu za krajane Slovenske Bistrice in okoliških krajev pripravili poseben projekt, s katerim domačine spodbujajo, da se sprehodijo po svoji okolici, se nadihajo svežega zraka in poleg odkrijejo še kakšen lep razgled ali novo pohodno pot v bližini.

V sklopu akcije pozivajo domačine, da obiščejo štiri točke, ki se nahajajo v Ritoznoju, na Močeradovi poti, v Bistriškem vintgarju in ob Črnem jezeru na Pohorju. Na posameznih točkah se nahajajo QR kode, ki jih obiskovalec poskenira z mobilnim telefonom in pojavi se napisan izziv. Kdor bo vse do 22. februarja obiskal vse 4 pripravljene točke in opravil izzive, ki ga bodo čakali na posamezni točki, bo ob koncu prejel simbolično nagrado. Projekt je del vseslovenska skavtske akcije, ki letos poteka v spomin na skavtskega ustanovitelja Roberta Baden-Powella, ki se je rodil 22. 2. pred več kot 150 leti. Ker se ga skavti spominjajo kot nekoga, ki je svoj čas rad preživljal v naravi, se veliko ukvarjal s športom, živel zdravo in pomagal bližnjim, s to akcijo želijo obuditi spomin nanj in njegova dobra dela. Zato so tudi izzivi na točkah dobrodelno naravnani.

Natančne koordinate QR kod, ki se nahajajo na posameznih točkah, so označene na zemljevidu poti. Tega je v fizični obliki možno prevzeti ob vhodu v Jernejevo in Marijino cerkev v Slovenski Bistrici, sicer pa je zemljevid dostopen tudi preko spletne povezave: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?fbclid=IwAR33n0D8dW23b8mpOybwVDxaPqrXsqWexTWAQlCJr6dE3JCAkMPq3danuSE&mid=1CNJYq9QwzBElvHl6z1O5AQoKemczKear&ll=46.41619205555978%2C15.576069823158058&z=11. »Želimo si, da bi označene točke obiskalo čim več pohodnikov in avanturistov iz bližnje okolice,« dodajo skavtski voditelji iz lokalne enote Slovenska Bistrica.

Oglas