Sinoči zavrnili predlog zakona o sanaciji celjske kotline

Foto Uroš Urlep

Člani odbora državnega zbora za infrastrukturo so sinoči zavrnili predlog zakona o sanaciji Celjske kotline, ki ga je v parlamentarno obravnavo vložila celjska poslanka Janja Sluga.

»Obžalujem, da se je v včerajšnji več kot osem ur dolgi razpravi še enkrat pokazalo, da je koalicijskim poslancem pomembnejše politično merjenje moči, kot ustavna pravica ljudi v celjski kotlini da živijo v zdravem okolju. Predlog zakona je bil zavrnjen brez vsebinskih argumentov. Verjamem, da bodo Celjanke in Celjani takšno ravnanje koalicijskih poslank in poslancev prepoznali in se temu primerno tudi odločali na prihajajočih volitvah. Zahvaljujem se koordinatorju civilnih iniciativ Celje in direktorici Inštituta za okolje in prostor Celje za pomoč pri vsebinski pripravi zakona ter staršem otrok v celjskih vrtcih za izraženo podporo in MO Celje za korektno sodelovanje pri vsebini zakona,” je povedala poslanka.

S tem se parlamentarna pot tega predloga sicer zaključuje, ne pa tudi poslankina, kot pravi sama, dolgoletna prizadevanja za okoljsko sanacijo celjske kotline. »Če bom izvoljena za poslanko v naslednjem sklicu DZ, bo ena od mojih prvih potez ponovna vložitev tega zakonskega predloga. Če po prihajajočih volitvah ne bom opravljala funkcije poslanke v Državnem zboru, pa ljudem obljubljam, da bom naredila vse kar je v moji moči, da ta zakon posvoji kdo od poslank in poslancev naslednjega sklica, ali nova vlada in vladna koalicija v celoti,« zaključi Janja Sluga. Več pa v naslednjem Celjanu.

Oglas