6. Konjiškemu maratonu dodali še več duše + VIDEO

Na današnjem 6. Konjiškem maratonu je teklo 1500 tekačev, v kar še nista všteta Konjičkov tek in Tek šolarjev. Število tekačev se je od lani ponovno povečalo, prvič so prijave morali zapreti predčasno. Vtisi udeležencev in obiskovalcev so izjemno pozitivni.

»Trasa je bila super. Zdi se mi dobra priprava na Ljubljanski maraton. Tudi vzdušje je super, navijačev je bilo ob progi veliko. Danes je bila še glasba, ki me je spodbudila,« je povedal Simon Navodnik, zmagovalec na 21 km.

Vzdušje na maratonu z dušo, ki je v Slovenske Konjice že šestič privabil številne, sta v kratkem videu ujela urednik NOVIC Aleš Mrzdovnik in urednik Celjana Nejc Mihelak. Ogledate si ga lahko spodaj.

Letos je Konjiški maraton postal tudi glasbeni maraton, na katerem je igralo in pelo okrog 200 glasbenikov. Tudi sicer je bila tokratna tekaška prireditev še prav posebna. Matej Banovšek je ob teku ves čas igral harmoniko, vse tekače so ob progi z glasbo spodbujali udeleženci glasbenega maratona, svoj 37. dobrodelni maraton za ustanovo Mali vitez je tekel Bogomir Dolenc, kot tekač je sodeloval tudi Oliver Tič, Oli The Walker, ki se prihodnji teden peš odpravlja na štiriletno pot po Ameriki  … Več o tem pestrem dogajanju z dušo lahko preberete tudi tukaj.

Dogajanje 6. Konjiškega maratona smo spremljali v živo. Objavljeni so fotogalerije maratona, video, za katerega je poskrbel uradni radio maratona Radio Rogla, in najboljši rezultati. Vsi rezultati bodo kmalu objavljeni na strani organizatorja.

Več o tekaški prireditvi preberite prihajajoči četrtek v lokalnem časopisu NOVICE, kjer bodo objavljeni tudi vsi rezultati tekačev.

Rezultati 6. Konjiškega maratona (najboljši po kategorijah; vsi rezultati bodo na strani organizatorja)

*Rezultati so še neuradni.

Tek na 21 km

ŽENSKE:
1. Jasmina Ilijaš (1:24:44)
2. Helena Javornik (1:27:27)
3. Berny Čeplak Poznič (1:28:52)
MOŠKI:
1. Simon Navodnik  (1:11:03)
2. Gabriele Granella (1:13:53)
3. Franci Volkar (1:15:45)

Tek na 10 km

ŽENSKE:
1. Barbara Černič (0:38:18)
2. Eva Zorman (0:39:16)
3. Ana Grobler (0:41:42)
MOŠKI:
1. Jan Brešan (0:31:10)
2. Rok Puhar (0:31:40)
3. Janez Mulej (0:32:35)

Tek na 5 km

ŽENSKE:
1. Renata Vetrih (0:20:11)
2. Alenka Žakelj (0:22:20)
3. Lana Korošec (0:23:25)
MOŠKI:
1. Gregor Podlogar (0:17:29)
2. Rok Klinc (0:18:51)
3. Blaž Vozlič (0:18:54)

 

14.30

6. Konjiški maraton, ki je letos bil še prav poseben, se počasi izteka. Odtekli so vse trase, podelili so tudi medalje in nagrade.

13.05

Ob tekaški progi so tekačem neprestano dajali energijo številni glasbeniki. Tako je bilo tudi ob prihodu skozi ciljno ravnino. Zdaj sledita še Konjičkov tek in Tek šolarjev. Maraton z dušo se za tekače in ostale obiskovalce nadaljuje pod prireditvenim šotorom na konjiškem Mestnem trgu, kjer je že nastopil harmonikarski orkester Mateja Banovška, pravkar pa igra Štajerskih 7.

11.20

Najhitrejši tekači 6. Konjiškega maratona so že pritekli na cilj. Na 21 kilometrov je med ženskami skozi ciljno ravnino prva pritekla Jasmina Ilijaš, med moškimi pa Simon Navodnik. Približno polovico manj kilometrov je med ženskami v najkrajšem času odtekla Barbara Černič , med tem ko je med moškimi bil najhitrejši Jan Brešan.  Petko je med ženskami najbolje tekla Renata Vetrih in med moškimi Gregor Podlogar. Znani so tudi rezultati nekaterih ostalih tekačev (Glej zgoraj).

10.25

Prvi tekmovalci na 10 km bodo kmalu v ciljni ravnini. Mimo prve kontrolne točke so tudi najhitrejši udeleženci maratona, ki tečejo na 21 km. Med drugim so v tem trenutku na trasi tudi tisti, ki so se odločili za tek na 5 km. Na 10 km med drugimi teče Matej Banovšek, ki med svojo tekaško preizkušnjo ves čas igra harmoniko. Več o njegovem podvigu najdete tukaj.

9.30

Le še nekaj trenutkov nas loči do začetka 6. Konjiškega maratona. Tekači se že zbirajo na startu pred konjiškim Domom kulture. Najprej se bodo podali na 10 in 21-kilometrsko preizkušnjo, kmalu zatem se jim bodo pridružili še tisti, ki tečejo na 5 kilometrov. Za lažje ogrevanje in boljši začetek zanje z glasbo tradicionalno skrbijo člani skupine Take off. Prvič na tej tekaški prireditvi igrajo tudi Poweršoki.

Preberite še:

Konjiški maraton z dušo utripa v vsej Dravinjski dolini
Matej Banovšek uspešno prestal tekaško preizkušnjo!